Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο Βίνσεντ διώχνει τα σύννεφα, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου!


 

Πολλά σύννεφα μαζεύτηκαν και ο Βίνσεντ δεν ξέρει πώς να τα οργανώσει και να τα βάλει σε μια σειρά. Αλλά, μπαίνουν άραγε τα σύννεφα σε  σειρά; Είναι δυνατόν; Από ό,τι φαίνεται υπάρχει τρόπος...




Ο Βίνσεντ έχει ένα ζωηρό και δραστήριο μυαλό που δεν τον αφήνει σε ησυχία. Θέλει να τρέξει αλλά εκείνη την ώρα θέλει και να ζωγραφίσει. Και πριν πιάσει τα χρώματα του έρχεται η ιδέα να τραγουδήσει και να χορέψει. Αυτό τον φέρνει συχνά αντιμέτωπο με μπελάδες άλλοτε μικρούς και άλλοτε μεγαλύτερους. Αυτές οι ιδέες πέφτουν σαν βροχή μέσα στο μυαλό του. Πώς να βάλει κανείς σε τάξη αυτά τα συννεφάκια που φέρνουν τη βροχή; Η φίλη του Φράνσις έχει μια καταπληκτική ιδέα που θα του δώσει λύση και θα τον βοηθήσει και να κάνει όλα όσα σκέφτεται αλλά και να μην έχει μπελάδες.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία από την Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, για την αστείρευτη δημιουργικότητα των παιδιών που είναι τόσο έντονη και δημιουργική, σε βαθμό που μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό και αποπροσανατολισμό στα μικρά μυαλουδάκια. Γι αυτά τα ανήσυχα πνεύματα που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και χάνεται πολύτιμη ενέργεια και χρόνος. Εκεί χρειάζεται μια εξισορροπητική αντιμετώπιση, ώστε από τη μία να μην χαθεί αυτός ο ενθουσιασμός αλλά από την άλλη να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά ώστε όλη αυτή τη δημιουργικότητα να μπορούμε να την χαρούμε!!!



 

Η ιστορία αυτή ανήκει στη νέα σειρά βιβλίων "Σε καταλαβαίνω", η οποία βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα. Εδώ παρουσιάζεται μια τρυφερή ιστορία για τη ΔΕΠΥ - Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Πολύ όμορφη η εικονογράφηση από την Ναταλία Καπατσούλια, με έντονα χρώματα και χαρούμενα στιγμιότυπα.

Απευθύνεται σε παιδιά από 3χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Διόπτρα.

🌱Μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας, νέες κυκλοφορίες, αστείες ειδήσεις για βιβλία κλπ.


Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου