Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Πες μας παππού...Ποια είναι η οικογένεια του ήλιου, του Διονύση Π. Σιμόπουλου!

 




Νομίζω πως για αυτή τη σειρά δεν χρειάζεται να σας πω πολλά! Ο Διονύσης  Π. Σιμόπουλος ήταν ένας δραστήριος επιστήμονας που μέσα από τα βιβλία του έφερε κοντά στα αστέρια και την αστρονομία μικρούς και μεγάλους. Το συγκεκριμένο βιβλίο μιλάει για το ηλιακό μας σύστημα. Και θα μου πείτε "Άλλο ένα βιβλίο για το ηλιακό μας σύστημα". Και θα σας απαντήσω "Καμία σχέση"... 

 

 


Βλέπετε, ο κος Σιμόπουλος είχε εκτός από την αγάπη και το πάθος για την αστρονομία, ακόμη περισσότερο είχε την ικανότητα να εκλαϊκεύει όρους και θεωρίες, ώστε να μπορούν όλοι, ακόμα και μικρά παιδιά, να καταλάβουν πώς λειτουργεί το διάστημα, από τι αποτελείται και τι να περιμένουμε. Γι αυτό η συγκεκριμένη σειρά είναι από τις αγαπημένες όχι δική μας, αλλά και πολλών μικρών μας φίλων!

Έτσι μέσα από τα καλογραμμένα κείμενα, τα οποία περιέχουν την απαραίτητα πληροφορία χωρίς να γίνεται κουραστικό αλλά και χωρίς να χάνει και την επιστημονική αξία του, μέσα από την όμορφη εικονογράφηση, που είναι πολύ κοντά στις αληθινές εικόνες, και μέσα από παιχνιδιάρικες σελίδες, που ξετυλίγονται και ανοίγουν, μαθαίνουμε για τα στολίδια του ηλιακού μας συστήματος και φυσικά για το μεγαλύτερο άστρο που μας φωτίζει! Ξεκινάμε με τον ήλιο και με πληροφορίες για το πώς δημιουργήθηκε, ποια είναι η ηλικία του, από ποια μέρη αποτελείται, ρίχνουμε και μια κοντινή ματια στην επιφάνειά του αλλά και μέσα στην καρδιά του και μαθαίνουμε για τις ηλιακές καταιγίδες. Συνεχίζουμε με τη Γη και τη Σελήνη και περνάμε από όλους τους πλανήτες. Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ, καθώς έχουμε πολλά να δούμε για τους μετεωρίτες και τους κομήτες που γεμίζουν την γειτονιά του ήλιου.




Λατρέψαμε τα QRCodes που έχει σε κάθε πλανήτη, τα οποία μας οδηγούν σε αληθινές φωτογραφίες των πλανητών ώστε να τους θαυμάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες! Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε δραστηριότητες σχετικές με τις πληροφορίες του ηλιακού μας συστήματος.

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 5χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου