Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι υπέροχες περιπέτειες του κυρίου Μπόμπο!


 
"Είμαι ο Αλέξανδρος Καίσαρας Λουδοβίκος Ραμσής Καρλομάνγκος ο πεντηκοστός τρίτος... Μένω με κάτι χωριάτες. Ποτέ δεν με αποκαλούν με το όνομά μου... Αντί γι αυτό με αποκαλούν κύριο Μπόμπο."

Και το δράμα αυτού του γάτου δεν έχει τέλος ...



Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι τα αφεντικά του, ή τελος πάντων οι άνθρωποι που έχουν την τιμή να τον φιλοξενούν, τον υποβάλλουν σε δίαιτα γιατί θεωρούν ότι έχει παχύνει. Και πάνω που νόμιζε πως η ζωή είναι μίζερη και δεν υπάρχει ελπίδα, ανακαλύπτει πως  δίπλα του μετακόμισε μια πανέμορφη γάτα, η Μπέλα, που επίσης κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια και έχει ένα φροντισμένο και λαμπερό τρίχωμα. Αποφασισμένος να την κατακτήσει, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, μέχρι που αποφασίζει να δεχτεί τη βοήθεια της Αμέλιας, μιας γλυκιάς ποντικίνας. Μέσα από όλη αυτή τη περιπέτεια ο κύριος Μπόμπος θα μάθει  την αξία της αληθινής φιλίας και θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου.

Το βιβλίο "Οι περιπέτειες του κύριου Μπόμπο" είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της Yrsa Sigurdardottit, γνωστή για τα βιβλία μυστηρίου που γράφει ενηλίκων. Κέρδισε το Ισλανδικό βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2003 και από τότε είναι πλέον αγαπημένη συγγραφέας και στα μικρά παιδιά. Το συγκεκριμένο βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας είναι μια διασκεδαστική ιστορία με μοναδικό χιούμορ και ευφάνταστη πλοκή.




Τα ασπρόμαυρα σκίτσα της Σάντρας Ελευθερίου προσθέτουν επιπλέον χιούμορ στο ήδη απολαυστικό βιβλίο.

Το αγαπήσαμε πολύ!
Προτείνεται για παιδιά από 8ετών και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!




 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου