Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου!


 Ο γλυκός γαϊδαράκος Μπερτ είναι λυπημένος. Έχασε τη φωνή του και πια δεν μπορεί να φωνάξει δυνατά. Μα γίνεται γάιδαρος να μην ξεσηκώνει τους αγρούς με τα γκαρίσματά του;







Όλα ξεκίνησαν όταν τα ζώα του στάβλου του έκαναν παρατήρηση για την έντονη και δυνατή φωνή του που τα ενοχλούσε σε τέτοιο βαθμό ώστε να βάλουν άχυρα στα αφτιά τους. Ο Μπερτ τότε αποσύρθηκε στον δικό του χώρο στο στάβλο και από τότε δεν είχε φωνή. Η φίλη του, η αγελαδίτσα Μόλι παρατήρησε το μελαγχολικό του βλέμμα και όταν έμαθε τι συμβαίνει του είπε να πάνε μαζί να ψάξουν να τη βρουν . Σύντομα και άλλα ζώα που αγαπούν τον Μπερτ τον ακολούθησαν πρόθυμα να βοηθήσουν και εκείνα. Τελικά με τη συμπαράσταση και την αγάπη των φίλων του ο Μπερτ θα ανακαλύψει πως δεν του έλειπε η φωνή, αλλά η δύναμη να προχωρήσει και να μην στέκεται στα κακεντρεχή σχόλια των άλλων.

Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο από την Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, για τη σημασία του να πιστεύουμε στον εαυτό μας, τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, αλλά και την ουσία της φιλίας. Ο Μπερτ καταβεβλημένος από τις επικρίσεις των άλλων ζώων σχετικά με τη φωνή του δεν έχασε αυτή καθαυτή την λαλιά του, αλλά την αυτοπεποίθησή του και τη
δύναμη να σταθεί στο ύψος του. Καθώς βρίσκεται στην δρόμο της αναζήτησης, θα ανακαλύψει ότι το σημαντικότερο όλων είναι να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και να μην χάνουμε την ταυτότητά μας για να αρέσουμε στους άλλους. Εδώ θα σταθώ και στον ρόλο των φίλων μας. Πόση διαφορά έκανε η στήριξη των φίλων του Μπερτ, που καταλάβανε το πρόβλημά του, του συμπαραστάθηκαν και ξεκίνησαν μαζί του το ψάξιμο. Πόσο πιο εύκολο έκαναν το να αντιληφθεί τι τελικά του λείπει και τι πήγε στραβά! Η αγάπη φίλοι μου, η αγάπη και η στήριξη των δικών μας ανθρώπων μπορούν να κάνουν τα δύσκολα πιο εύκολα. Διότι με την αγάπη, έρχεται και η κατανόηση και ακολουθεί η στήριξη, με λίγα λόγια η ενσυναίσθηση που ακούμε πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, και που έλειπε τα παλιότερα χρόνια.





Σε αυτό το βιβλίο,
με τις πανέμορφες εικόνες από την Χρύσα Σπυρίδωνος, η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μας εξέπληξε ευχάριστα. Παρατηρούμε τι τελευταίο διάστημα, μια αλλαγή στον τρόπο που αφηγείται τις ιστορίες της, ξεφεύγει από το παλιό της στυλ και μας παρουσιάζει μια καινούρια ολόφρεσκια γραφή η οποία μας αρέσει πολύ!!!


Απευθύνεται σε παιδιά από 4 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Διόπτρα.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου