Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Μέχρι να αγκαλιαστούμε, των Όουεν ΜακΛάφλιν και Πόλι Ντάνμπαρ!


Ο σκατζόχοιρος και η χελώνα είναι πολύ αγαπημένοι φίλοι. Όμως δεν μπορούν να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλο. Δεν επιτρέπεται. Αυτό τους στενοχωρεί πολύ, διότι και οι δυο θέλουν οπωσδήποτε μια σφικτή αγκαλιά. Τότε έρχεται η σοφή κουκουβάγια και τους δίνει τη λύση!


Ένας πολύ τρυφερό παραμύθι το οποίο ταιριάζει πολύ όμορφα στην σημερινή κατάσταση που ζούμε. Σε ποιον δεν λείπουν οι αγκαλιές; Σε ποιον δεν φαίνεται άβολο να βλέπουν τη γιαγιά και τον παππού και να μην μπορούν να ανοίξουν τα χέρια τους να χωθούν; Οι συνθήκες μας αναγκάζουν να κρατάμε αποστάσεις και να προσέχουμε ένα παραπάνω αν έχουμε κάποιο άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα στο σπίτι μας.
Και τι θα κάνουμε; Μας λείπουν τόσο οι αγκαλιές!
Αν αποδεχτούμε την κατάσταση και δεν μείνουμε στο να παραπονιόμαστε και να στενοχωριόμαστε για το τι χάνουμε και τι θα θέλαμε, μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα μας δώσουν κουράγιο, μέχρι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Και ποιες είναι αυτές οι λύσεις; Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να δείξουμε την αγάπη μας στους άλλους; Πώς μπορούμε να τους κάνουμε να νιώσουν ότι είναι ξεχωριστοί για εμάς και ότι μας λείπει η αγκαλιά τους;



Μέχρι να αγκαλιαστούμε λοιπόν βρίσκουμε άλλους τρόπους, πολλές ιδέες για να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε και να δώσουμε μια πιο χαρούμενη νότα στην δύσκολη αυτή συγκυρία!


Υπέροχο βιβλίο γιατί δεν μένει στο πρόβλημα και δεν βασίζεται σε κατανόηση και αποδοχή μόνο, αλλά προτείνει ιδέες και δίνει το ερέθισμα να βρείς και δικές σου λύσεις! Μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε εδώ η δύσκολη κατάσταση. Καθώς θεωρούμε πως είναι παροδική, δε μένουμε στάσιμοι και με θυμό, αλλά επιστρατεύουμε όλη μας τη θετική ενέργεια για να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!



 Και φυσικά φτιάχνουμε χελώνα και σκαντζόχοιρο από πλαστελίνη!


Ας σκεφτούμε και εμείς άλλους τρόπουςνα εκφράσουμε την ανάγκη μας για αγκαλιά στους αγαπημένους μας!


Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο επισκευθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!



1 σχόλιο: