Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Γνώρισε τους πλανήτες, των Κάριλ Χαρτ και Μπέθαν Γούλβιν

 



Ο ήλιος λάμπει δυνατά, φωτίζει όλη μέρα,
μα όταν σκοτεινιάσει πια η πλάση πέρα ως πέρα, 
γεμίζει αστεράκια ο ουρανός, που τη νυχτιά φωτίζουν,
σαν φαναράκια φέγγουν, τρέμουν και λαμπυρίζουν.


Πριν ξαπλώσουμε λοιπόν και κλείσουμε τα μάτια μας για τον νυχτερινό μας ύπνο, ας κάνουμε ένα ένα ταξίδι στο διάστημα, να γνωρίσουμε μερικούς από τους πιο κοντινούς πλανήτες, που μοιάζουν με κουκκίδες φωτεινές στον ουρανό! Έτοιμοι; 5,4,3,2,1...ΦΥΓΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 

Ένα υπέροχο βιβλίο για το διάστημα που απευθύνεται σε πιο μικρές ηλικίες, έφτασε στα χέρια μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ξέρετε πως έχουμε αδυναμία στα βιβλία που με παιχνιδιάρικο τρόπο μιλούν στα παιδιά για τις επιστήμες, όμως για να μας αρέσει και να σας το προτείνουμε δεν φτάνει μόνο να είναι διασκεδαστικό.
Μετράει πολύ για μένα το πώς γίνεται η παρουσίαση, αλλά και τι πληροφορία δίνεται. Εδώ τώρα έχουμε ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 4χρόνων και παρόλο που μιλάμε για μικρές ηλικίες οι απαιτήσεις δεν είναι λίγες. Ξεκινώντας από το περιεχόμενο και τις πληροφορίες με χαρά βλέπουμε πως δίνονται μόνο οι βασικές και ο σκοπός του βιβλίου δεν είναι να εντυπωσιάσει τον γονέα με αυτές. Αντίθετα φαίνεται πως ο κύριος σκοπός είναι να δώσει τέτοια πληροφορία ώστε να είναι εύκολα κατανοητή από το μικρό αναγνώστη. Από την άλλη, η χρήση διασκεδαστικών και απλών σε σύνταξη ποιημάτων βοηθάει πολύ ώστε να γίνει παιχνιδιάρικο αλλά και να "μείνει" στο παιδί.

 



Οι εικόνες είναι εξίσου υπέροχες! Για τους πλανήτες έχουν χρησιμοποιηθεί έντονα χρώματα που κάνουν όμορφη αντίθεση με το μαύρο του διαστήματος, το οποίο ο εικονογράφος φαίνεται πως επίτηδες δεν το γέμισε με κουκκίδες από αστέρια, ώστε να μην κουράσει στο μάτι και να μπορέσει ο μικρός μας επιστήμονας να συγκεντρωθεί στον εκάστοτε πλανήτη.




Το βρήκα ιδανικό για τους μικρούς (ηλικιακά) θησαυρούς μας! Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου