Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ερμόλαος ο σκαντζόχοιρος!



Το βιβλίο "¨Ενας φαλακρός σκαντζόχοιρος" του Ευγένιου Τριβιζά είναι από τα αγαπημένα του Γιώργου. Έτσι και σήμερα το απόγευμα αυτό επέλεξε και πήδηξε στην αγκαλιά μου όπως του αρέσει να διαβάζουμε.
Το βιβλίο αυτό προσφέρει πολύ υλικό για παιχνιδι με τα παιδιά μας. Εμάς μας αρέσει κατά την διάρκεια της αναγνωσης να κάνουμε ήχους, να βοηθάμε τον σκαντζόχοιρο να μαζεύει φύλλα για το κρεββάτι του, να του βράζουμε ένα υγό στην κουζίνα μας (την παιδική) , προσποιούμαστε ότι μας τσιμπάνε τα αγκάθια του, του δίνουμε τον καθρέπτη για να δει τον εαυτό του κλπ.".
Σήμερα λοιπόν, αφού το διαβάσαμε, πήραμε πλαστελίνη (ο Γιώργος επέμενε να χρησιμοποιήσει την πλαστελίνη που έχει κάνει mix) και φτιάξαμε τον Ερμόλαο. Του βάλαμε ματάκια και μυτούλα....αλλά του έλειπαν τα αγκάθια του. Τι θα βάλουμε? Μα καλαμάκια βέβαια όπως και στο παραμύθι! Έδωσα στον Γιώργο το ψαλιδάκι και έκοψε τα καλαμάκια σε μικρότερα κομμάτια και μετά τα έβαλε στην πλάτη του σκαντζόχοιρου. Κάθε φορά του έλεγε "Σα πονέσεις λίο" και του έβαζε και ένα καλαμάκι.   






Και ιδού του αποτέλεσμα!!


Νομίζω πως με πηλό θα ήταν ακόμα πιο όμορφο.
Φυσικά όλη την υπόλοιπη μερα ο δικός μας Ερμόλαος πήγαινε παντού μαζί μας. Είναι το καινούργιο μας φιλαράκι! ;)


Μην ξεχάσετε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας εδώ για να κερδίσετε ένα παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου