Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας, Μυστηριώδη ίχνη στη λίμνη Λοχ Νες, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου!


 

Οι γονείς του Ορέστη έχουν χωρίσει. Έτσι μοιράζει τις διακοπές του ανάμεσα στην Ελλάδα με την μαμά και στην Αγγλία με τον μπαμπά του. Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο μπαμπάς του ξαναπαντρεύτηκε και μετακόμισε στην Σκωτία. Ο Ορέστης δεν καλοβλέπει αυτή την αλλαγή. Εκείνος ήταν έτοιμος για τις λονδρέζικες διακοπές. Βαριεστημένος και μην μπορώντας να φέρει αντίρρηση, αναχωρεί χωρίς πολλή όρεξη για τα Χάιλαντς που τελικά θα αποδειχθεί ότι είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιοχή....


Η νέα αλλαγή στη ζωή του μπαμπά, δεν είναι μόνο το μέρος και η καινούρια σύζυγος. Υπάρχουν και 2 παιδιά που πάνε πακέτο και θα πρέπει να τα γνωρίσει αλλά και να φροντίσει να περάσει καλά μαζί τους. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει και το πλαν Μπι: αν την πρώτη εβδομάδα δεν είναι χαρούμενος η μαμά του υποσχέθηκε ότι μπορεί να επιστρέψει Ελλάδα. Αλλά μόνο αν έχει προσπαθήσει αρκετά. Ο Ορέστης λοιπόν βάζει μπρος τα μεγάλα μέσα. Τους συστήνει τον Πορτολάνο, την εφαρμογή που έχει στο κινητό του με τις ερωτήσεις. Από την 1η ερώτηση τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Όμως η επίσκεψη στο κάστρο του χωριού την επόμενη μέρα θα τους δώσει το έναυσμα για περισσότερη έρευνα καθώς μαθαίνουν πως ένα τέρας ζει στη λίμνη εκεί κοντά... και η περιπέτεια ξεκινά!



Λατρέψαμε κι αυτό το βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου! Από τις λίγες σειρές που δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και δεν τις βαριόμαστε. Για άλλη μια φορά μας μεταφέρει σε όμορφα μακρινά μέρη, με τόσο ζωντανό και περιγραφικό τρόπο που είναι σαν να είσαι εκεί και  βλέπεις ό,τι διαβάζεις. Χιούμορ, ευχάριστη και γρήγορη πλοκή που δεν πλατειάζει άσκοπα, με πλούσιο λεξιλόγιο και χαρακτήρες πάντα ενδιαφέροντες, είναι από αυτά τα βιβλία που δεν θέλεις να τα αφήσεις από τα χέρια σου.
Η πλοκή διαδραματίζεται στην Σκωτία και το βασικό μυστήριο είναι το τέρας του Λοχ Νες.




Να σας πω την αλήθεια είχαμε από δίπλα το κινητό και βλέπαμε όλα αυτά τα μαγικά μέρη που παρουσιάζει η συγγραφέας κι έτσι μπήκαμε ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία. Διότι το κινητό δεν είναι κακό! Ο τρόπος χρήσης του το καθιστά επικίνδυνο!

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το μαγικό μέρος, με τις 31.000 λίμνες και τους 210 φάρους!

Μια συναρπαστική περιπέτεια για παιδιά από 7χρ για την οποία μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Διόπτρα!


Σας φιλώ γλυκά!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου