Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Βιβλία δραστηριοτήτων... Επιστήμη στην πράξη και Μαθηματικά στην πράξη!


 
"Και πού θα μου χρειαστούν εμένα τα μαθηματικά στη ζωή μου;"
"Για το επάγγελμα που θέλω να κάνω δεν χρειάζομαι τα μαθηματικά"
Μερικές μόνο από τις ατάκες που ακούω από παιδιά πολύ συχνά! Ορίστε λοιπόν, 2 βιβλία που έχουν τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε!


Είμαι σίγουρη πως και εσείς θα έχετε ακούσει σχετικές απορίες και πιθανότατα να σας φαίνονται λογικές μια και δύσκολα ίσως μπορείτε να σκεφτείτε στα γρήγορα μια σύνδεση.
"Μα θέλω να γίνω ντι-τζέι ή να ασχοληθώ με τη μόδα γιατί να μάθω μαθηματικά?"
"Γιατί εγώ που θέλω να γίνω κομμώτρια γιατί να πρέπει να διαβάζω χημεία!"
Οι επιστήμες είναι μέρος της ζωής μας! Χρησιμοποιούμε καθημερινά τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, την βιολογία, και δεν το έχουμε καταλάβει.

Έτσι ένας μόδιστρος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τη συμμετρία. Τα ανθρώπινα σώματα είναι συμμετρικά και κάπως έτσι βγαίνουν τα πατρόν! Η δημιουργία ρούχων απαιτεί να ξέρουμε καλά να μετράμε μήκη αλλά και μετατροπές από δέκατα σε εκατοστά. Να αντιλαμβανόμαστε την έννοια της αναλογίας αλλά και των ποσοστών!



Ένας ντι-τζέι από την άλλη θα πρέπει να μπορεί να ξεχωρίζει το ρυθμό και τα μοτίβα της μουσικής. Να καταλαβαίνει την αναλογία παλμών ανά λεπτό, ώστε να αναγνωρίζει το τέμπο και να μπορεί να συνδέσει τα τραγούδια μεταξύ τους.

Η κομμώτρια θα πρέπει να ξέρει τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί, πώς οι αναλογίες τους επηρεάζουν την απόδοση και την ένταση των χρωμάτων, ποιες είναι δραστικές, πώς και γιατί πρέπει να απολυμαίνουμε τα εργαλεία μας.

Αυτές όμως είναι οι βασικές γνώσεις που θα πρέπει να έχουμε όλοι ανεξάρτητα επαγγέλματος γιατί μας βοηθούν και στην καθημερινότητά μας!




Φανταστικά βιβλία, μέσα από τα οποία ο μικρός αναγνώστης έρχεται σε επαφή με το εύρος της επιστήμης και με την πρακτική της στην ζωής μας. Αντιλαμβάνεται μέσα από τα όμορφα κείμενα και τις πολύχρωμες εικόνες πόσο συνδεδεμένη  είναι με όλες μας οι δραστηριότητες, πόσο συχνά χρησιμοποιούμε τους κανόνες της και πόσο μας διευκολύνουν τα μαθηματικά, η φυσική η χημεία και η βιολογία για να λειτουργούμε πιο εύκολα και πιο σωστά!!

Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά από 5χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες τους σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου