Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο...Το φαφούτικο, της Δέσποινας Κοκκίδου!


 Μόλις έπεσε το δοντάκι από το αγόρι της ιστορίας και εκείνο δεν ξέρει τι να το κάνει! Ένα πουλάκι που πετούσε από τη γειτονιά του, άκουσε το μικρό αγόρι και έχει πολλές προτάσεις να το πει...


Τι κάνουν το παλιό δοντάκι στην Αργεντινή; Και τι στην μακρινή Ασία; Άλλοι το θάβουν άλλοι το πετούν, άλλοι το δίνουν στο σκυλάκι. Πολλές παραλλαγές, κι όμως θυμίζουν πολύ η μία την άλλη.



Ένα πολυδιάστατο βιβλίο που που μας φέρνει σε επαφή με διάφορα έθιμα από χώρες όλου του κόσμου και μας θυμίζει πως σε όποιο μέρος της Γης και να βρισκόμαστε μπορούμε να επιλέξουμε να πράξουμε όπως μας ταιριάζει όταν αφορά στο δικό μας σώμα! Έχουμε το δικαίωμα να φτιάξουμε τη δική μας ζωή με όποιο τρόπο και όποια έθιμα επιθυμούμε εμείς.

Υπέροχο κείμενο γραμμένο με ρίμα, που κυλάει όμορφα και χαρούμενα και συνοδεύεται από την πολύ όμορφη εικονογράφηση των Ελένη Μαργούδη και Αγγελική Ρελάκη! Καταπληκτική συνεργασία!



Στο τέλος του βιβλίου προτείνονται 10 φανταστικές δραστηριότητες για να κάνετε με το παιδί σας που μας ενθουσίασαν!

Προτείνεται για παιδιά από 4χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου