Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο...Τι είναι Χριστούγεννα, των Όουεν ΜακΛάφλιν και Πόλι Ντάνμπαρ!




Τι είναι Χριστούγεννα; Είναι τα δώρα; Το στόλισμα; Τα γλυκά και τα φαγητά; Ή μήπως τα τραγούδια; Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα πρώτη φορά φέτος και προσπαθούν να καταλάβουν την ουσία αυτής της γιορτής!






Εσείς άραγε έχετε σκεφτεί αυτές τις ερωτήσεις; Έχετε τις απαντήσεις; Οι δύο μικροί ήρωες θα μιλήσουν με όλους τους φίλους τους για να προσπαθήσουν να μάθουν τι είναι επιτέλους τα Χριστούγεννα αλλά οι απαντήσεις που θα πάρουν δεν τους αφήνουν ικανοποιημένους. Είναι τα δώρα, λέει η αλεπού. Είναι τα γλυκά, λέει ο ασβός. Όχι καλέ, είναι τα τραγούδια, λέει η καρακάξα και αμέσως ξεκινάει να τραγουδά. Όποιον κι αν ρωτήσουν θα τους δώσει τη δική του διαφορετική απάντηση. Σιγά σιγά όμως η χελώνα και ο σκαντζόχοιρος θα ανακαλύψουν την πραγματική αλλά και ουσιαστική έννοια των Χριστουγέννων.


Είμαι σίγουρη πως αν προσπαθήσετε να απαντήσετε γρήγορα την κρίσιμη αυτή ερώτηση θα έχετε και εσείς, ο καθένας σας, μια ξεχωριστή απάντηση. Αλλά αν καθίσετε και το σκεφτείτε πιο ήρεμα θα καταλήξετε όλοι στην ίδια απάντηση. Ποια είναι αυτή; Χμ, λέω να μην σας το πω... Να σας αφήσω να το βρείτε μόνοι σας!



Υπέροχο και τρυφερό βιβλίο ιδανικό για τις αυτές τις μέρες, από τους συγγραφείς των βιβλίων "Η αγκαλιά", "Μέχρι ν' αγκαλιαστούμε", "Η πιο μεγάλη αγκαλιά"!
Απευθύνεται σε παιδιά από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις σελίδες του αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!

XoXoXo 🎄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου