Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Η πιο μεγάλη αγκαλιά! των Όουεν ΜανΛαφλιν και Πόλι Ντάνμπαρ!


Ένα υπέροχο τρυφερό βιβλίο που ανακουφίζει την καρδιά που περιμένει. Το δίδυμο Όουεν ΜανΛαφλιν και Πόλι Ντάνμπαρ μετά από το "Μέχρι ν΄αγκαλιαστούμε", ξανασυναντιούνται και γράφουν ένα παραμύθι,
ακόμα πιο όμορφο, σχετικά με τις δυσκολίες που βιώνουμε αλλά και με την αισιοδοξία ότι όλα θα πανε καλά!





Ο σκαντζόχοιρος ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και πριν καλά καλά ανοίξει τα ματάκια του σκέφτηκε τη φίλη του χελώνα. Ω, πόσο θα ήθελε να την πάρει μια αγκαλιά! Αλλά δεν την βλέπει πουθενά. Αρχίζει και ψάχνει παντού, ρωτάει τα άλλα ζώα αλλά δεν γνωρίζουν τίποτα! Τελικά η χελωνίστα είναι πιο κοντά από όσο φαντάζεται και η στιγμή της αγκαλιάς η πιο όμορφη από όλες μέχρι τώρα!

Η πανδημία μας δίδαξε πολλά, αλλά περισσότερο από όλα μας έδειξε με περίτρανο τρόπο ποια είναι τα σημαντικά στη ζωή μας, σε ποια θα πρέπει να δίνουμε βάση, τι είναι ουσιαστικό. Ένα από αυτά είναι η επαφή, το να αγγίζουμε τους αγαπημένους μας, να τους παίρνουμε αγκαλιά. Οι δύο δημιουργοί, με απλά λόγια και έξυπνο τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό από τους μικρούς αναγνώστες, σε αυτή την 2η ιστορία που ταιριάζει γάντι στην περίοδο που διανύουμε μας δίνουν δύναμη καθώς μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι η αγκαλιά που τόσο θέλουμε είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε και θα είναι ακόμα πιο συγκλονιστική από όσο φανταζόμαστε!


Τα χαριτωμένα σκίτσα, απλά και με χαρούμενα χρώματα, συνοδεύουν αρμονικά το κείμενο και σε αρκετές περιπτώσεις προσθέτουν και συμπληρώνουν την ιστορία.

Και φυσικά ας έχουμε στο μυαλό μας πως αυτά τα βιβλία δεν είναι μια μόδα εξαιτίας της Covid περιόδου, που θα περάσει και κάποια στιγμή θα τα θεωρούμε παρωχημένα. Μας μιλούν για μια πανανθρώπινη ανάγκη και για μια διαχρονική αξία που η σημασία τους θα μείνει ακόμα και όταν θα έχουμε ξεπεράσει για τα καλά την πανδημία.

===========🦔✂🖌🦔===========

Δραστηριότητα!
Έχετε πλαστελίνη στο σπίτι σας; Αν όχι φτιάξε μια με αυτή τη σπιτική συνταγή και δείτε στα επόμενα video ιδέες για να κατασκευάσετε τους ήρωες της ιστορίας!!




===========🦔✂🖌🦔===========

 

 Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου