Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Τα πιο τέλεια Χριστούγεννα, των Κέρστιν Χάου και Λάουρα Μπεντνάρσκι!




Ο Βινς δεν ενθουσιάζεται με τα Χριστούγεννα. Έτσι όταν όλα τα ζωάκια ενθουσιασμένα ξεκινούν τις προετοιμασίες, εκείνος τα κοιτάει σαστισμένος. Μα γιατί όλα κάνουν έτσι, δεν καταλαβαίνει. Το αποκορύφωμα ήταν όταν διαλέξανε το δέντρο ακριβώς δίπλα στο σπίτι του για να το στολίσουν! Ε, ως εδώ ήταν... πρέπει οπωσδήποτε να μάθει γιατί όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα...


Ετσι, ξεκινάει και πηγαίνει στους φίλους του, έναν έναν για να τους ρωτήσει "Τι ακριβώς είναι τα Χριστούγεννα για σένα;"
Είναι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα φρεσκοψημένα μπισκότα,  το κέικ κανέλας και φουντουκιού, λέει το σκιουράκι.
Είναι το σιγανά και αθόρυβα, λέει η κουκουβάγια. Το τρεμόπαιγμα της φλόγας και του κεριού, η προσμονή για τα δώρα, όπως πέφτουν οι χιονονιφάδες. Σαν αγκαλιά και χαμόγελο.
Σιγά σιγά, καθώς μαζεύει τις πληροφορίες ου θέλει, είναι όλο και πιο σίγουρος για το νόημα των Χριστουγέννων... και έχει ένα σχέδιο που θα βάλει ευθύς αμέσως σε εφαρμογή.



Γλυκιά ιστορία για τις ημέρες των εορτών, για την αγάπη και τη φιλία που είμαι σίγουρη πως θα σας συγκινήσει. Πανέμορφη εικονογράφηση που θα σας κρατήσεις αρκετή ώρα παρατηρώντας όλες τις μικρές λεπτομέρειες που δίνουν εξτρα γιορτινή διάθεση στο κείμενο.




Προτείνεται για παιδιά από 4χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά
XoXoXo 🎄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου