Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Διαβάσαμε και φάγαμε με το βιβλίο ... Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη, της Ελένης Κατσούλη!



 Γειά σου! Είμαι ο Πάρης και λατρεύω τη μαγειρική! Μου αρέσει να τρυπώνω στην κουζίνα και να δημιουργώ νόστιμα φαγητά και σνάκ! Βέβαια δεν τα κάνω όλα μόνος μου, είναι πάντα κοντά μου ένας μεγάλος, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η δασκάλα...που μου δείχνουν πώς να τρέφομαι υγιεινά και να μαγειρεύω με ασφάλεια...(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)




Ομολογώ πως το blog Little Ηands δεν το γνώριζα. Παίζει να είμαι από τους λίγους μια και από όσο διαβάζω είναι αρκετά γνωστό σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Για εσάς τους λίγους εκεί έξω που σαν και μένα σας είχε διαφύγει αυτό το ...νόστιμο blog, να σας συστήσω την αρθρογράφο του, την Ελένη Κατσούλη, μια πολύ δραστήρια και ανήσυχη νηπιαγωγό, μητέρα και blogger. Αρχικά ήταν μια χαρούμενη εκπαιδευτικός με τους μικρούς μαθητές στις τάξεις της, ώσπου ήρθαν στις ζωή της τα δικά της παιδιά, τα μικρά χεράκια  όπως χαρακτηριστικά λέει και η ευτυχία μεγάλωσε. Αποφάσισε τότε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μάθουν οι θησαυροί της να τρώνε σωστά και να γνωρίσουν όλες τις τροφές. Με αφορμή λοιπόν αυτό και εφόσον άρχισε να μαζεύει πολύ υλικό, αποφάσισε να το μοιραστεί με άλλους ανήσυχους γονείς και έτσι γεννήθηκε το blog της. Από τότε δεν σταμάτησε να δημιουργεί και να μαγειρεύει, να περιποιείται και να μοιράζεται.

Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν συγκέντρωσε νόστιμες, εύκολες και υγιεινές συνταγές οι οποίες όμως δεν ... σερβίρονται σκέτες, αλλά συνοδεύονται με μια ιστορία.
Οι μυρωδιές, μπλέκονται με τις λέξεις, καθώς παρακολουθούμε τον μικρό ήρωας να εκτελεί τις συνταγές παρέα πότε με τους γονείς του και πότε με τον παππού ή τη γιαγιά, και πάντα μέσα από ευφάνταστους και διασκεδαστικούς διαλόγους.

Συνταγές όπως κρακεράκια καρότου, μπαλίτσες ενέργειας, ροζ μακαρόνια, μπιφτέκια γλυκοπατάτας κλπ θα ξετρελάνουν γευστικά τους θησαυρούς σας αλλά το σημαντικότερο θα φάνε υγιεινά! Θα γνωρίζουν το τζίντζερ, τον κουρκουμά, την γλυκοπατάτα, χουρμάδες, λιναρόσπορο και σπόρους τσία, κλπ, γεύσεις που σπάνια χρησιμοποιούμε στην Ελληνική κουζίνα και ίσως κάποια από αυτά να θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε!
Ακόμα και ο θησαυρός σας δεν θέλει πολύ να μπλέκεται στην κουζίνα, διαβάζοντας τις περιπέτειες του μικρού Πάρη είναι σίγουρο πως θα εμπνευστεί και θα θελήσει να εμπλακεί και να δημιουργήσει μπισκότα και μπιφτέκια!!!



Ένα βιβλίο που με αφορμή τη μαγειρική επιτυγχάνουμε σημαντικούς στόχους στην ανάπτυξη των παιδιών μας όπως το να συνεργάζονται και να έχουν υπομονή, να εξοικειώνονται με την κουζίνα και την ασφαλή χρήση των συσκευών, να γνωρίσουν νέες γεύσεις και να πειραματιστούν. Και εκτός από αυτά τα πολύ προφανή και σχετικά με τη μαγειρική οφέλη έχουμε και άλλους στόχους που εξυπηρετούνται όπως, μαθαίνουν να ακολουθούν με τη σειρά τις οδηγίες, εξασκούν τα μαθηματικά τους, (πράξεις, μεγέθη, έννοιες του βάρους και του χρόνου αλλά και υποδιαιρέσεις τους, μοτίβα κλπ) αλλά και την αδρή και λεπτή κινητικότητα. Τέλος αντιλαμβάνονται τον κόπο που απαιτεί η προετοιμασία ενός γεύματος και το πιο σημαντικό από όλα αξιοποιούμε το χρόνο μας δημιουργικά και παρέα!!!

Νόστιμο βιβλίο που διαβάζοντάς το μας ανοίγει την όρεξη!! Και δεν σας το λέω ψέματα! Η συγγραφή αυτού του άρθρου διακόπηκε στη μέση γιατί λιγουρεύτηκα  τα μπισκότα του σεφ που διάβασα!!!!

Μικρά μυστικά επιτυχίας και συμβουλές υπάρχουν σε κάθε σνακ και στις τελευταίες σελίδες θα βρείτε τις συνταγές σε μορφή κάρτας για να τις έχετε πάντα μαζί σας!!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!!!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου