Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Συνέντευξη με έναν Κούρο, της Μαίρη Βογιατζή!



Ο Ευτύχης είναι 12 χρόνων, μπασκετμπολίστας και μεγάλος μακαρονάς. Είναι, όμως, και κάτι άλλο: ρεπόρτερ για την εφημερίδα του σχολείου του με ειδίκευση στις συνεντεύξεις...αγαλμάτων και άλλων εκθεμάτων μουσείων.
"Γιατί και τα αγάλματα έχουν φωνή" όπως λέει η μαμά του.
"Αρκεί να ξέρεις να ακούς".



Στην πρώτη του συνέντευξη ο μικρός Ευτύχης θα συναντήσει τον περίφημο τεράστιο Κούρο της Σάμου. Οι ερωτήσεις εύστοχες πέφτουν βροχή και ο Κούρος είναι λαλίστατος! Και πόσα πράγματα δεν θα πει: για τον γλύπτη που τον έφτιαξε αλλά και γι αυτόν που τον παρήγγειλε, για την εποχή που η Σάμος ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη και μέχρι πού έφταναν οι Σαμιώτες στα ταξίδια τους, τη σημασία που είχαν τα αγάλματα και η τέχνη στην ζωή των κατοίκων του νησιού κλπ.

Η συγγραφέας Μαίρη Βογιατζή
μας δίνει πολλές πληροφορίες για το νησί στο οποίο ζει, τη Σάμο, και την ιστορία του, με πολύ ενδιαφέρον τρόπο μέσα από ένα ζωντανό διάλογο που δεν μας έκανε καρδιά να αφήσουμε κάτω το βιβλίο. Στις τελευταίες σελίδες η δραστήρια συγγραφέας μας συστήνει ένα ακόμα άγαλμα, αυτή τη φορά μια Κόρη και μας προτρέπει να σκεφτούμε ερωτήσεις που θα της κάναμε, να γίνουμε και εμείς δηλαδή ρεπόρτερ και να πάρουμε συνέντευξη από ένα άγαλμα!!! Ιδιαίτερα χρήσιμος ο Δεκάλογος του καλού ρεπόρτερ μουσείων που θα βρούμε επίσης στο τέλος του βιβλίου.

Η εικονογράφηση από τη Ράνια Ηλιάδoυ απεικονιστική, μας μεταφέρει με αφαιρετικό τρόπο αλλά με σουρεαλιστικό ύφος τα όσα περιγράφονται στο κείμενο
Ευφάνταστο και διασκεδαστικό, που καταφέρνει να περάσει την γνώση στον αναγνώστη, χωρίς να κουράσει και που σίγουρα μας κάνει να βλέπουμε με άλλα μάτια τα αγάλματα και τα μουσεία! Από ό,τι διαβάσαμε πρόκειται για το πρώτο από  μια σειρά βιβλίων και ανυπομονούμε για τα επόμενα!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτική!

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου