Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Διαβάσαμε το... Κουνέλι & Αλεπού, Φίλοι πάντα και παντού!




Οι δύο φαινομενικά αταίριαστοι φίλοι, το άνετο αλεπουδάκι και το αγχωμένο κουνελάκι, κεντρικοί ήρωες του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, μέσα από τις 4 διασκεδαστικές ιστορίες ανακαλύπτουν την αξία της φιλίας αλλά και τη μαγεία των στιγμών στο κάθε τι που κάνουν.




Ένα βιβλίο γραμμένο σε μορφή κόμικ που περιλαμβάνει 4 αυτοτελείς ιστορίες τις οποίες τα μικρά βιβλιοσκουληκάκια θα λατρέψουν.
Στην πρώτη ιστορία, οι δύο φίλοι πάνε στο λούνα παρκ αλλά καθώς στο κουνελάκι δεν αρέσει να χάνει, σιγά σιγά κατσουφιάζει και χάνει και την όμορφη διάθεσή του. Μαζί με το αλεπουδάκι θα ανακαλύψει πως δεν έχει σημασία η νίκη αλλά η χαρά της προσπάθειας και της διαδρομής.

Στη δεύτερη ιστορία, θα πάνε στη θάλασσα, όμως το αλεπουδάκι όχι μόνο δεν ξέρει μπάνιο, αλλά και δεν του αρέσει το νερό. Το κουνελάκι θα βρει τον τρόπο να πείσει τον φίλο του να το δοκιμάσει τουλάχιστον και θα καταφέρει να τον κάνει να δει ότι τελικά είναι ωραία η θάλασσα.
Στην επόμενη ιστορία ανακαλύπτουν ένα χάρτη θησαυρού και παρόλο που δεν θα μπορέσουν να τον βρουν, θα ανακαλύψουν ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.
Στην τελευταία ιστορία, το σπουργιτάκι θα βοηθήσει τους δύο φίλους να φτιάξουν τον κήπο τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

Κάθε ιστορία πραματεύεται και μια ξεχωριστή καθημερινή δυσκολία, και με όμορφο τρόπο μας δείχνει πως η θετική στάση και το χαμόγελο, η κατανόηση και η αγάπη μπορούν να κάνουν τα δύσκολα πιο εύκολα. 




Όπως σας προανέφερα, το βιβλίο είναι γραμμένο σε μορφή κόμικ, με όμορφες εικόνες και έντονα χρώματα. Οι δύο φίλοι κάνουν τα πάντα μαζί, αλλά δεν περνούν και οι 2 το ίδιο όμορφα κάθε φορά. Όμως,  καταφέρνουν να στηρίξουν ο ένας ο άλλον και τελικά να βλέπουν τη μαγεία των στιγμών και να απολαύσουν την κάθε διαδρομή ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν.

Υπέροχες ιστορίες, διασκεδαστικές, μικρές σε μέγεθος, ιδανικές για παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν μόνα τους. Ο Γιώργος μου (8χρ) πάντως τις διάβασε όλες με τη μία, χωρίς ανάσα που λένε! Και όχι μόνο 1 φορά!

Λατρέψαμε τη χελωνίτσα στο τέλος κάθε ιστορίας που φτάνει λίγο καθυστερημένα και ρωτάει "Τι έχασα;"

Την δημιουργό, Μπεθ Φέρι την γνωρίσαμε από το βιβλίο "Το Σκιάχτρο" σε εικονογράφηση των αδερφών Φαν, και από ό,τι διαβάζουμε είναι μια πολύ επιτυχημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Μακάρι να δούμε και άλλα δικά της μεταφρασμένα στα ελληνικά!
Το βιβλίο "Κουνέλι και Αλεπού, Φίλοι πάντα και παντού" προτείνεται για παιδιά από 6χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου