Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το σκιάχτρο, της Μπεθ Φέρι και των αδερφών Φαν!





Οι εποχές αλλάζουν, οι μήνες περνούν, και το σκιάχτρο στέκει εκεί στη μέση του αγρού ολομόναχο. Κανείς δεν του μιλά και όλοι το αποφεύγουν. Ώσπου ξάφνου κάτι πέφτει δίπλα του, και το σκιάχτρο χωρίς να το πολυσκεφτεί σκύβει και πιάνει το άτυχο πουλάκι και το κρύβει μέσα στα άχυρά του, μπροστά από την καρδιά του για να το ζεσταίνει. Και τότε μια δυνατή φιλία ξεκινά, μεγαλώνει και δίνει χρώμα και ελπίδα στη ζωή.







Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, μια όμορφη ιστορία για τη δύναμη και την αξία της φιλίας και της αγάπης. Γραμμένο με ρίμες, με λόγο που ρέει αβίαστα, η ιστορία μπορεί να είναι απλή, αλλά είναι γεμάτη συναισθήματα και όμορφα μηνύματα.

Γνωρίζοντας τους αδερφούς Φαν από το βιβλίο "Ο κηπουρός της νύχτας", ήμουν σίγουρη πως θα λατρέψω και εδώ την εικονογράφηση. Αυτά τα αδέρφια έχουν αναγάγει την εικονογράφηση των βιβλίων σε άλλο επίπεδο. Σχεδόν κάθε σελίδα θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, και δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τον χρόνο που πρέπει να αφιερώνουν για κάθε μία εικόνα, εξαιτίας των λεπτομερειών και το πόσο προσεγμένες είναι, δίνοντάς μας έτσι την αίσθηση ότι όχι μόνο αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά το σημαντικότερο, ότι εκτιμούν και σέβονται τους μικρούς αναγνώστες.
  

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Το βιβλίο προσφέρεται για να μιλήσουμε για τις εποχές. Καθώς όλα διαδραματίζονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και οι εποχές εναλλάσσονται, ζητάμε από τα παιδιά να βρουν πχ σε ποιες εικόνες είναι φθινόπωρο, σε ποιες άνοιξη κλπ.

Φτιάξτε το δικό σας σκιάχτρο είτε με χαρτί, είτε με ξύλινες κουτάλες, είτε με γλάστρες για να στολίσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας!



Δείτε μερικές ευφάνταστες και πολύ αστείες ιδέες για σκιάχτρα.

------------------------------------------------------------------------------

Παράξενη είδηση!

Το ξέρετε πως υπάρχει ένα χωριό στην Ιαπωνία, το οποίο έχει 35 μόνο κατοίκους αλλά πάνω από 350 σκιάχτρα;
Το Ναγκόρο είναι ένα ορεινό χωριό στο νησί Shikoku. Πριν μερικά χρόνια, η Τsoukimi Ayamo, επέστρεψε στο χωριό για να φροντίσει τον ηλικιωμένο πατέρα της και έφτιαξε μια "κούκλα" όμοια με αυτόν, την οποία την τοποθέτησε στο κέντρο του χωραφιού σαν σκιάχτρο. Από τότε έφτιαξε και άλλες τέτοιες κούκλες-σκιάχτρα, πολλές από τις οποίες μοιάζουν με κατοίκους του χωριού και άλλες που είναι φανταστικά πρόσωπα. Όλα τα "σκιάχτρα" είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του χωριού, εξαιτίας των οποίων έγινε διάσημο και πλέον κόσμος από όλα τα σημεία της Γης το επισκέπτονται.

πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Nagoro
------------------------------------------------------------------------------


Ξέρετε, τα παιδιά μου έχουν πλέον μεγαλώσει και κανονικά δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει ένα βιβλίο αυτής την κατηγορίας. Αλλά πιστέψτε με, είναι από αυτά που αξίζουν να τα έχουμε στη βιβλιοθήκη μας!
Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για αυτό, αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες, επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου