Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Περιπέτεια στο ποτάμι, της Ένιντ Μπλάιτον!

https://minoas.gr/HR/22447_HR.jpg



Το όγδοο βιβλίο της σειράς "Περιπέτεια" από την πολύ αγαπημένη Ένιντ Μπλάιτον έφτασε στα χέρια μας και φυσικά δεν χάσαμε λεπτό και πέσαμε με τα μούτρα στο διάβασμα!
Σε αυτήν την ιστορία η παρέα - ο Φίλιπ, ο Τζακ, η Λούσι-Αν και η Νταϊάνα- θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι με ποταμόπλοιο σε μια μυστηριώδη χώρα κάπου στα βάθη της Ανατολής.

Και είναι από τις λίγες φορές που η συγγραφέας Ένιντ Μπλάιτον στήνει ένα σκηνικό εκτός Ευρώπης αλλά πάντα καταφέρνει να σαγηνεύει με τη γραφή της και να σε ταξιδεύει με υπέροχο τρόπο. Οπότε δεν είναι και μεγάλη έκπληξη που σας προτείνουμε αυτό το βιβλίο, μια και η σειρά "Περιπέτεια" έχει αγαπηθεί πολύ. Το πρώτο βιβλίο της σειράς το έγραψε το 1944 και φτάνουμε στο 1955 όπου κυκλοφόρησε το 8o βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας. Και παρόλο που μιλάμε για τόσα χρόνια πριν, με τόση διαφορά στην κουλτούρα, παρόλα αυτά τα κείμενά της έχουν μια διαχρονικότητα και μάλιστα τα βρίσκω και πολύ μπροστά από την εποχή τους σε ορισμένα σημεία.


Το βιβλίο ξεκινά με τη γνωστή τετράδα κρεβατωμένη και άσχημα γριπιασμένη. Ο γιατρός συστήνει διακοπές για ανάρρωση και η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκή μια και ο Μπιλ, ο σύζυγος της κας Κάνινγχαμ, χρειάζεται να πάει σε ένα ταξίδι ακριβώς στο κατάλληλο μέρος για να μπορέσουν να είναι όλοι μαζί. Και ενώ όλα κυλούσαν όμορφα, απολάμβαναν το ανατολίτικο τοπίο μέσα από το ποταμόπλοιο, και παρακολουθούσαν τους ντόπιους από μακριά, ο Μπιλ και η Άλι εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Σύντομα λοιπόν τα παιδιά θα αναλάβουν δράση, θα βρεθούν μπροστά σε δυσκολίες, αντιμέτωποι με τον Ραγιά Ούμα, εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα αρχαίο ναό και θα ανακαλύψουν πολλά μυστικά!


Διαβάζοντάς το, αναγνωρίζεις το ύφος και τη γραφή της Ένιντ Μπλάιτον, και νιώθεις ότι είσαι σε σίγουρα χέρια, καθώς ποτέ δεν μας έχει απογοητεύσει, άλλωστε γι αυτό τα βιβλία της είναι διαχρονικά και έχουν αντέξει τόσα χρόνια! Οφείλουμε βέβαια να πούμε πως οι περιγραφές των τοπίων είναι πάντα πιο πλούσιες όταν πρόκειται για τη γνώριμη στην Μπλάιτον βρετανική εξοχή, καθώς όταν οι ήρωες βγαίνουν εκτός αυτής νιώθουμε ότι μας λείπουν.

Ένα βιβλίο από αυτά που θα απολαύσουν οι μικροί αναγνώστες τόσο για την ιστορία, όσο και για το χιούμορ που είναι διάσπαρτο στο κείμενο.


Απευθύνεται σε παιδιά από 8χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου