Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η κραυγή των λύκων, των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννης Διακομανώλης!


Ο Λούης και οι γονείς του κατέφθασαν στο χωριό θέλοντας να κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα. Οι χωριανοί όμως δεν φαίνεται να τους καλοδέχονται και μάλιστα κάποιοι τους προειδοποιούν "Φύγετε! Όσο είναι καιρός". Ένας μάγος στο παρελθόν είχε ρίξει κατάρα: "Καταραμένοι όλοι οι ξένοι που ζουν και θα ζουν σε αυτό το χωριό!"

Μια γυναίκα, η Μαριάννα, είχε συμβουλέψει τους κατοίκους του χωριού: "Μην πειράξετε ποτέ τους λύκους". Όλοι σεβάστηκαν την επιθυμία της. Κανείς δεν ήξερε αν οι λύκοι ήταν ήμεροι ή άγριοι. Τους φοβόντουσαν αλλά τους σέβονταν και έτσι κάθε βράδυ κλειδώνονται στο σπίτι τους,
με φώτα ανοιχτά, και κανένας δεν βγαίνει έξω.



Ο Λούης και η οικογένειά του δεν πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στα σχέδιά τους χωρίς να τα αλλάξουν. Σύντομα το αγόρι συναντά την Άννα, ένα κορίτσι στην ηλικία του και γίνονται αχώριστοι. Σιγά σιγά μαθαίνει το μύθο γύρω από την ιστορία με τους λύκους και τα 2 παιδιά θα προσπαθήσουν θα ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Θα διαπιστώσουν όμως ότι δεν πρόκειται για μύθο αλλά για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης και μίσους, εκδίκησης και κραυγής αγωνίας, πέρα για πέρα αληθινή!

Με την πρώτη βροχή όμως ο Λούης και η οικογένειά του εξαφανίζονται ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι κάτοικοι του χωριού. Η Άννα, η φίλη που γνώρισε ο Λούης, αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και θα προσπαθήσει να να σκεφτεί ένα τρόπο για να λύσει τα μάγια. Δεν είναι σίγουρη ότι θα πετύχει και θα χρειαστεί να παρακούσει τους γονείς της για να βοηθήσει το φίλο της και την οικογένειά του.
Θα τα καταφέρουν τα 2 παιδιά να φέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια στο χωριό;

 Το αγαπημένο δίδυμο, Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης, "σμίγει" ξανά, και αυτή τη φορά μας προσφέρουν μια ιστορία μαγική! Το βιβλίο χωρίζεται σε 3 μέρη και η αγωνία είναι ξέχειλη. Μια περιπέτεια γεμάτη δράση και έντονες εικόνες, για την αγάπη που μπορεί να μετατραπεί σε μίσος, για τη φιλία που μπορεί να νικήσει το κακό και αλλάξει τον κόσμο.

Δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε κείμενα Ελλήνων συγγραφέων που να απευθύνονται σε αυτές τις ηλικίες και να μιλούν για μάγους και μάγισσες με τέτοιο τρόπο. Συνήθως αυτού του είδους την αφήγηση τη βρίσκεις σε λογοτεχνία του φανταστικού για ενήλικες, αλλά οι δύο συγγραφείς έχουν καταφέρει να αποδώσουν μια τέτοια ιστορία προσαρμοσμένη σε μικρότερες ηλικίες με τον πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικό τρόπο.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 9χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό στο site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου