Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Διαβάσαμε τα νέα βιβλία από τη σειρά "Κουρσάροι της περιπέτειας" του Πιερντομέντικο Μπακαλάριο!



Μόλις κυκλοφόρησαν 2 ακόμα βιβλία από τη σειρά "ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ"  από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και είμαστε κατενθουσιασμένοι! Σας το έχουμε πει κι άλλες φορές και θα σας το ξαναπούμε: ΑΥΤΗ Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.
Μια τόσο προσεγμένη έκδοση, που σε ταξιδεύει σε κόσμους ξένους με μοναδικό τρόπο. Τα βιβλία είναι γραμμένα από γνωστούς συγγραφείς, και κάθε ένα είναι αυτοτελές. Οι ιστορίες τους διαδραματίζονται σε διαφορετικές εποχές και τόπους και μας φέρνουν σε επαφή με ξένους πολιτισμούς και μέρη μακρινά. Μετά τα ταξίδια σε μυστικά νησιά και τα δάση της Σιβηρίας, αφού γνωρίσαμε τρομερούς πειρατές, αλλά και θαραλλεά παιδιά στο Μιζούρι, ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε σε 2 νέους προορισμούς!









Η ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΝΗ

Υπάρχουν κάποια υλικά που πρέπει να τα κρατάς κρυφά, αν θέλεις να σε λένε μάγο, στο δάσος όπου έχεις φτιάξει την καλύβα σου. Μα όταν φτάσουν οι καβαλάρηδες του αυτοκράτορα και η μεγάλη πόλη κλείνει της πύλες της, η μόνη έξοδος που σου μένει είναι ο ουρανός.


Οι καβαλάρηδες πήραν τον μπαμπά της Τσινγκ, πιθανότατα εξαιτίας της μαύρης σκόνης που μόνο αυτός είχε ανακαλύψει και ήξερε πώς να την χρησιμοποιήσει. Η Τσινγκ όμως δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Θα πάει μόνη της να τον φέρει πίσω.
 












ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΒΙΚΙΝΓΚ

Ήρθαν μέσα στη νύχτα, σαν τους δειλούς. Επιτέθηκαν στην οικογένειά σου. Κι εσύ, στο μεταξύ, ψιθύριζες ξανά και ξανά τους μαγικούς ρούνους. Γιατί ήξερες... Εσύ ήξερες, εκείνοι όχι. Ήξερες πως όποιος μπορεί να διαβάζει τα γράμματα του κόσμου, αργά ή γρήγορα θα τον ανακαλύψει.

Όταν οι Άριοι ήρθαν μέσα στη νύχτα στο χωριό του και απήγαγαν την οικογένειά του, ο Ζινγκ ορκίστηκε ότι θα πάρει εκδίκηση. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του αποφασισμένος να τους βρει. Όμως αυτό που τελικά βρήκε δεν ήταν αυτό που περίμενε. Και αλήθεια, ποιος είναι ο Ζινγκ;


 



Δυο ιστορίες γεμάτες ανατροπές, από δυο ξεχωριστούς συγγραφείς, τη Σαμπίνα Κολορέντο και τη Μίριαμ Ντουμπίνι, γεμάτες δράση και χιούμορ, από αυτές που απολαμβάνεις να διαβάζεις.

Αγαπώ αυτή τη σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για πολλούς λόγους. Αφήνοντας στην άκρη τη συναρπαστική πλοκή, την ξεχωρίζω καταρχάς επειδή μπλέκονται αληθινά γεγονότα με μυθοπλασία με τόσο όμορφο τρόπο, που μέσα από το ιστορία μαθαίνεις πολλά πράγματα για ιστορικά πρόσωπα και πολιτισμούς ξένους. 

Κάτι ακόμα που αγαπώ είναι οι επεξηγήσεις στο τέλος του βιβλίου (για αντικείμενα, πρόσωπα, γεγονότα) που σε βοηθούν να ξεκαθαρίσεις τι από αυτά που διάβασες είναι αλήθεια και τι ψέματα, αλλά και να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για σημαντικά σημεία της περιπέτειας. 
Τέλος κάθε βιβλίο συνοδεύεται πάντα από ένα γράμμα από τον δημιουργό της σειράς, Πιερντομένικο Μπακαλάριο, ο οποίος μας απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο και μας εξηγεί τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να προτείνει στον συγγραφέα να γράψει μια ιστορία για τα συγκεκριμένα γεγονότα. Τα γράμματα αυτά είναι πολύ τρυφερά και προσωπικά, καθώς ο Μπακαλάριο αναφέρεται σε στιγμές από την παιδική του ηλικία, και μας μεταφέρει συναισθήματα και εικόνες έτσι ώστε νιώθεις πως είναι ένας παλιός σου φίλος που σου γράφει!

Συναρπαστικές ιστορίες που σίγουρα αξίζουν να μπουν στη βιβλιοθήκη σας!
Για να δείτε περισσότερα για τα βιβλία αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες τους σελίδες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ και εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου