Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Νέα βιβλία από τη σειρά ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ!



Δύο νέα βιβλία από την αγαπημένη μας σειρά Κουρσάροι της περιπέτειας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είμαστε ενθουσιασμένοι!
Σας έχουμε παρουσιάσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς (μπορείτε να δείτε το άρθρο εδώ) και τώρα θα σας μιλήσουμε για τα δύο νέα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα!
"Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ" και το "ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΧΟΥΝΤ" θα μας ταξιδέψουν σε μέρη άγνωστα και εξωτικά, σε νησιά και περιοχές που οι μικροί αναγνώστες δεν συνηθίζουν να συναντούν στα αναγνώσματα που απευθύνονται στην ηλικία τους!



 

H ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ

"Η μπάλα του κανονιού έσκασε στο πλάι του πλοίου και ακούστηκε σαν κεραυνός, σκορπίζοντας παντού κομμάτια ξύλου. Ένιωσα να τραντάζομαι πάνω στη κάσα σαν ποντικός μες τη φάκα. Ο κρότος της έκρηξης γέμισε κάθε γωνιά του εγκεφάλου μου. Το κεφάλι μου πονούσε, τα αυτιά μου βούιζαν."

Εξαιτίας του ταλέντου του στις γλώσσες, ο έφηβος Μιγκέλ βρίσκεται στο νησί Λα Πάλμα υπηρετώντας τον λοχαγό Αλόνσο Φερνάντεθ ντε Λούγο και χωρίς να το θέλει συμβάλλει στην επίθεση εναντίον των ιθαγενών αλλά και στη σύλληψη της κόρης του βασιλιά τους. Νιώθοντας τύψεις, παρόλο που δεν ηταν δικό του φταίξιμο, βάζει σκοπό της ζωής του να  βοηθήσει την Ντάιντα, την πριγκίπισα των Αθερό, να επιστρέψει στο νησί της και να ξαναοργανώσει το λαό της. Θα καταφέρει να την βοηθήσει να δραπετεύσει; Πώς θα αντιδρασει η πριγκίπισσα όταν μάθει πως θέλει να την παντρευτεί;








 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΧΟΥΝΤ


"Στην έρημη γη του Μιντγουέστ, ένας σατανικός υπολοχαγός των Βορείων καταδυναστεύει τους χωρικούς, ψάχνοντας να βρει προδότες και αντάρτες ανάμεσά τους. Μέχρι που μια χούφτα παιδιά αποφασίζουν να του αντισταθούν Γιατί χρειάζεται πολύ θάρρος αν θέλει να γίνει κανείς ο μεγαλύτερος παράνομος της Αμερικής."

Ο Φρανκ και Τζέσε δουλεύουν στο κτήμα της οικογένειάς τους όταν τους αιφνιδιάζουν ο λοχαγός ΜακΚένζι και οι στρατιώτες του. Το χωράφι τους παίρνει φωτιά και χάνουν όλο το βιος τους. Τα δύο αγόρια αποφασίζουν να πάρουν εκδίκηση για τον άδικο χαμό του πατέρα τους αλλά και για την περιουσία που ουσιαστικά τους έκλεψαν με τέτοιο βίαιο τρόπο. Αλλά είναι μονο δυο μικρά παιδιά, πώς θα τα καταφέρουν; Θα μπορέσουν να κόψουν την φόρα του ΜακΚένζι; Και τι ρόλο θα παίξει ο Συνταγρατάρχης Κουαντρίλ που τόσο στηρίζονται στην βοήθειά του;





Δύο νέες ιστορίες της σειράς Κουρσάροι της Περιπέτειας, με πολλή αγωνία, και δομή με συνεχής ανατροπές, με καταπληκτική γραφή, τόσο ζωντανή που νιώθεις ότι εισαι εκεί, στο καράβι και ταξιδεύεις παρέα τον Μιγκέλ, ή ότι περιπλανάσαι μαζί με τα παιδιά στην έρημη γη του Μιντγουέστ προσπαθώντας να σταματήσεις τις αδικίες.

Υπέροχη πλοκή και στα δύο βιβλία που σε κάνει να μην θέλεις να τα αφήσεις απ τα χέρια σου και ωθούν στην ανακάλυψη νέων κόσμων. Ξεχωριστό ανάγνωσμα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν αβίαστα για κομμάτια τις ιστορίας που δύσκολα θα συναντήσουν. Για το δουλεμπόριο στις Κανάριες νήσους, τις πειρατικές μάχες στις θάλασσες, και για το πώς οι "πολιτισμένοι" λαοί εκμεταλλέυτηκαν τους ιθαγενείς, τους κορόιδεψαν και τελικά τους έδιωξαν από τον τόπο τους. Για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο πόλεμο, των Βόριων και των Νότιων, τις μάχες και τις προδοσίες, για τις δυσκολίες των μαύρων αλλά και πόσο μαρτύρησαν άνθρωποι που ήθελαν να τους βοηθήσουν.
Εξίσου ιδιαίτερο, το ότι και στα δύο βιβλία τα κορίτσια που συναντάμε, είναι ατρόμητα και θαρραλέα που δεν φοβούνται να αγωνιστούν με πάθος ως το τέλος, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τότε το διαφορετικό δεν ήταν αποδεκτό.


Για μια ακόμα φορά ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο, με βοηθούς τους πιο διάσημους συγγραφείς παιδικών βιβλίων μας προσφέρει ιστορίες που διαδραματίζονται σε διαφορετικές εποχές και τόπους, γραμμένα ειδικά για νεαρούς αναγνώστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκουίντο Σγκαρντόλι, ο συγγραφέας του ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΧΟΥΝΤ, το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο Άντερσεν και το 2019 με το Premio Strega του εφηβικού βιβλίου, το σημαντικότερο βραβείο λογοτεχνίας!

Σύντομες, αυτοτελείς ιστορίες, γεμάτες περιπέτεια, θάρρος και πάθος. Συναρπαστικές, με μυστήριο, σασπένς και μπόλικο χίουμορ, από αυτές που ταξιδεύεις καθώς τις διαβάζεις.


Λατρεύουμε το σημείωμα του
Πιερντομένικο Μπακαλάριο το οποίο βρίσκουμε στο τέλος κάθε ιστορίας που μας μιλάει για το πώς ο ίδιος είχε ακούσει αυτές τις ιστορίες μικρός, δίνοντας στα βιβλία μια πιο προσωπική νότα, και επιπλέον μας δίνει περισσότερα ερεθίσματα και ιδέες, μας κεντρίζει τη φαντασία για να ψάξουμε, να δούμε και να διαβάσουμε περισσότερα.
Πολύ σημαντικές και οι επεξηγήσεις διάφορων σημείων που άλλωτε δίνουν περαιτέρω τροφή για σκέψη και αναζήτηση, και άλλωτε συμπληρώνουν ακόμα περισσότερο την όμορφη εικόνα της ιστορίας.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα δύο αυτά βιβλία αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες τους σελίδες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ και εδώ.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ήδη οι τίτλοι Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΖΕΡΕΜΙ ΧΟΠΕΡΤΟΝ και η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε τι είχαμε γράψει εδώ.
Αρχές την επόμενης χρονιάς θα κυκλοφορήσει το 5ο βιβλίο της σειράς με τίτλο Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΒΙΚΙΝΓΚ και ανυπομονούμεεεεεεεε!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου