Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σειρά "Κουρσάροι της περιπέτειας" από το Μεταίχμιο




Mια φανταστική σειρά βιβλίων γεμάτα περιπέτεια και δράση κυκλοφορεί από το Μεταίχμιο. Βιβλία που μας ταξιδεύουν σε κόσμους μακρινούς, μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, μας φέρνουν σε επαφή με ιστορικά γεγονότα και μας γνωρίζουν ιστορικές προσωπικότητες, όπως τον Τζέιμς Κουκ, Μαίρη Λέισι, Μάρκο Πόλο κλπ,  γραμμένα από μερικούς από τους πιο γνωστούς Ιταλούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
Συντονιστής όλου αυτού του εγχειρήματος και κυβερνήτης στο ταξίδι μας αυτό είναι ο διάσημος συγγραφέας Πιερντομένικο Μπακαλάριο. Πηγή έμπνευσης της σειράς είναι τα ημερολόγια παλιών εξερευνητών και ταξιδιωτικά απομνημονεύματα παλιών αλλά και σύγχρονων συγγραφέων.

Στην σειρά "Κουρσάροι της περιπέτειας" κυκλοφορούν προς το παρόν 2 βιβλία τα οποία όχι μόνο τα αγαπήσαμε αλλά τα "καταβροχθήσαμε"! Πρέπει να σας πω, πως ακόμα και εγώ δεν ήθελα να σταματήσω να διαβάζω και ξέκλεβα λίγο χρόνο για να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια.




Το πρώτο που διαβάσαμε είναι το "Η τρομερή διαθήκη του Τζέρεμι Χόπερτον", του Ντάβιντε Μοροζινότο, όπου επιβιβαζόμαστε μαζί με την Κάρι, ένα εντεκάχρονο κορίτσι, κρυφά σε ένα ιστιοφόρο και ξεκινάμε το ταξίδι μας από την Αγγλία. Σκοπό μας είναι να φτάσουμε σε ένα από τα κοραλλιογενή νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού και να μάθουμε ποιος σκότωσε την αδεφή της Κάρι.


Στο βιβλίο "Η επιστροφή του τσάρου", του Πιερντομένικο Μπακαλάριο, μεταφερόμαστε στη Σιβηρία το 1891. Ο τσάρος Νικόλαος Β', τραυματισμένος στο κεφάλι από το σπαθί ενός σαμουράι, αναγκάζεται να διασχίσει με απόλυτη μυστικότητα όλη τη Σιβηρία, για να ξεφύγει από τους επίδοξους δολοφόνους του. Μεταμφιέζεται σε κυνηγό και με μοναδική συντροφία τον Γιακόβ, ένα αγόρι που υποστηρίζει ότι μιλάει με τα πνεύματα, ταξιδεύει στα δάση της Σιβηρίας, αντιμέτωπος με άγρια ζώα, και ονειρεύεται μια απέραντη σιδηροδρομική γραμμή κι έναεγάλο τρένο που θα ενώνει κόσμους μακρινούς. 






Αυτό που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι το "γράμμα", αν μπορούμε να το πούμε έτσι, από τον κυβερνήτη των ταξιδιών μας Πιερντομένικο Μπακαλάριο, ο οποίος μοιάζει να μας απευθύνεται σαν να είμαστε φίλοι από παλιά, να μοιράζεται μαζί μας ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια αλλά και επιπλέον μυστικά και πληροφορίες για την ιστορία που μόλις διαβάσαμε, που εξιτάρουν ακόμα περισσότερο την φαντασία μας. 


Στο τέλος κάθε βιβλίου μπορούμε να διαβάσουμε 2 σελίδες με περισσότερες πληφορορίες σχετικά με την ιστορία και τα μέρη που επισκεφθήκαμε, καθώς και λέξεις ή εκφράσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση της ιστορίας. Το ξέρετε οτι η λέξη τατουάζ προέρχεται από την λέξη των Σαμόα (φυλή στην ...) tatau που θυμίζει τον ήχο του εργαλείου που χρησιμοποιούσαν για να χαράζουν το δέρμα. Το τατουάζ είναι μια πολύ παλιά διαδικασία διακόσμησης του σώματος, διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα κιόλας! Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θα ανακαλύψετε μέσα από τα φανταστικά ταξίδια.

Οι εικονογραφήσεις είναι εξίσου μοναδικές, καθώς μας βάζουν περισσότερο μέσα στην ιστορία και το ύφος κάθε εποχής.

Ανυπομονούμε για τα επόμενα βιβλία της σειράς!
Παρόλο που έχω δει να προτείνεται για παιδιά από 8χρ προσωπικά θεωρώ πως η σειρά είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και να διαβάσετε τις πρώτες τους σελίδες, στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

1 σχόλιο: