Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Η κίτρινη ομπρέλα του Βαλεντίνο, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου!


 Ο μικρός Βαλεντίνος έσκισε με ανυπομονησία το περιτύλιγμα του δώρου που του έδωσε ο παππούς, και έκπληκτος βλέπει μια ολοδική του κίτρινη ομπρέλα! Με την πρώτη ψιχάλα, ο Βαλεντίνος, πήρε στα χέρια του την ομπρέλα και βγήκε στην αυλή περήφανος.



Λάτρευε τον ήχο που έκαναν οι σταγόνες της βροχής πάνω στο ύφασμα της ομπρέλας. Ταπ ταπ ταπ. Και καθώς ο ίδιος μεγάλωνε, το δώρο του παππού ήταν εκεί να τον συντροφεύει. Στο δρόμο για το σχολείο. Μετά από βόλτα με τους φίλους του. Στα παιχνίδια στο κήπο, η ομπρέλα μεταμορφωνόταν σε σπαθί. Μεγαλώνοντας
ο Βαλεντίνος την είχε ακόμα μαζί του, στην επιστροφή από τη δουλειά, στο δρόμο για φαγητό με την αγαπημένη του. Ακόμα και τις μέρες με ήλιο, η ομπρέλα του παππού τους έκανε σκιά.

Μα μια μέρα με πολύ αέρα, η ομπρέλα πέταξε ψηλά, έπεσε στο ποτάμι, βρέθηκε στη θάλασσα και από εκεί στα χέρια του κυρ Βαλέντη...

την συνέχεια όμως δεν θα σας την πω. Θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε!!


Πολύ συγκινητική ιστορία δοσμένη με την τρυφερή γραφή της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου και τις πολύ όμορφες και ζωντανές εικόνες του Γιάννη Σκουλούδη. Μέσα από την ιδιαίτερη σχέση του παππού και του εγγονού του, η συγγραφέας μας μιλάει για τον κύκλο της ζωής. Με αφορμή μια ομπρέλα, ένα απλό δώρο, το οποίο έδωσε άλλη διάσταση στην σχέση των δύο προσώπων, μια και ακόμα και όταν πια ο παππούς δεν είναι εκεί βλέπουμε πως με κάποιο τρόπο η παρουσία του είναι έντονη.
Την κίτρινη ομπρέλα στο τέλος της ιστορίας την διαδέχεται μία κόκκινη, ακριβώς για να φανεί το ότι δεν έχει σημασία το αντικείμενο καθ αυτό παρά η αίσθηση της κίνησης και τα συναισθήματα που καλλιεργήθηκαν. Όσα χρόνια και να περάσουν, όσα και να έχουν αλλάξει, κάποια πράγματα μένουν ίδια. Μπορεί να κάνουν τον κύκλο τους, αλλά όπως και οι εποχές του χρόνου, επαναλαμβάνονται κι αυτά... σαν τον κύκλο της ζωής.

Προτείνεται για παιδιά από 5 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου