Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο...Οι άθλοι το Ηρακλή Μπιλ, του Γκάρι Ντ. Σμιτ!


 

O Ηρακλής Μπιλ, δεν ειναι κάποιος ήρωας! Το μόνο κοινό που έχει με τον μυθικό ήρωα είναι το όνομα και τίποτα περισσότερο. Αν σε κάτι είναι ξεχωριστός αυτό είναι για το μέγεθός του. Είναι ο πιο μικροκαμωμένος στην τάξη του. Έτσι ένιωσε περίεργα όταν ο καθηγητής στο νέο του σχολείο του ανέθεσε να επαναλάβει τους άθλους του μυθικού συνονώματού του. Πού θα βρει λιοντάρι μες την πόλη και πού θα βρει Λερναία Ύδρα;



Έιναι όμως αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω και να αποδείξει ότι ότι είναι ικανός να κάνει το ακατόρθωτο. Μπορεί να του λείπουν πολύ οι γονείς του, μπορεί ο αδερφός του να είναι μονίμως απασχολημένος με τα δικά του, μπορεί να μην έχει φίλους, αλλά δεν θα τα παρατήσει. Καθώς ακολουθεί την πορεία και τα βήματα του ατρόμητου ημίθεου, θα αποκτήσει νέους φίλους από εκεί που δεν το περίμενε, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να τον βοηθήσουν σε κάθε δυσκολία και σύντομα θα καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσει και τους 12 μύθους ...

Ο Γκάρι Σμιτ είναι πολυβραβευμένος και πολύ γνωστός στο εξωτερικό για τις απίθανες ιστορίες του. Και αυτή εδώ που κρατάμε στα χέρια μας το αποδεικνύει περίτρανα.
Χαρακτήρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκιαγραφημένοι μεθοδικά, ιστορία με παιχνιδιάρικο ύφος, γραμμένο τόσο δεξιοτεχνικά που καθώς είναι σε Α πρόσωπο είσαι σίγουρος πως το έγραψε ο ήρωας και όχι κάποιος ενήλικας, χωρίς αυτό να μειώνει την λογοτεχνική αξία του κειμένου. Πλοκή γρήγορη με χιούμορ και πολλά απρόοπτα, δηλαδή αυτή η ιατορία έχει όλα τα συστατικά για να γίνει αγαπητή στα παιδιά.


Απευθύνεται σε παιδιά από 11 χρόνων και αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες της ιστορίας αλλά και να δείτε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου