Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τρίξι Πικλ, η τιμωρός της Τέχνης: Μυστηριώδης μόλυνση, του Όλαφ Φαλάφελ!


Μια περίεργη ασθένεια έχει διασπαρεί στην πόλη και όλοι αναρωτιούνται μήπως η μετάδοση γίνεται από το νερό. Η Τρίξι Πίκλ, η τιμωρός της τέχνης φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις καλλιτεχνικές της γνώσεις για να προσπαθήσει να εξερευνήσει και να λύσει το μυστήριο. Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά;



Η Τρίξι Πίκλ βρίσκεται στην πιο πολυάσχολη περίοδο της ζωής της. Πρέπει να επιστρατεύει όλη της δημιουργικότητα για να αποφεύγει τα Μοχθηρά κορίτσια, να φτιάξει ένα κόμικ με τον φίλο της τον Μπίκς, να δει πώς θα καταφέρει να κερδίσει στο Μήνα του Χρήματος, και φυσικά όλα αυτά με καλλιτεχνική έμπνευση από τον Μποτιτσέλι, τον Νταλί, την Γιαγιόι Κουσάμα, τον Ντάμιεν Χιρστ, την Κορνίλια Πάρκερ και τόσους άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.


Το βιβλίο της Τρίξι Πίκλ το ξεχωρίζουμε για πολλούς λόγους.
Να ξεκινήσουμε από το ότι είναι μια άκρως διασκεδαστική ιστορία, με ενδιαφέρουσα πλοκή, αναπάντεχη εξέλιξη και ευστροφο χιούμορ που είναι σίγουρο ότι θα αρέσει στους μικρούς αναγνώστες.
Τα σκιτσάκια που μπαίνουν εμβόλιμα στο κείμενο, μεταλλάσσουν την ιστορία από λογοτεχνία σε κόμικ και πάλι πίσω, αφήνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση καθώς το διαβάζεις.
Τέλος οι πληροφορίες που δίνει για τους καλλιτέχνες είναι θησαυρός! Γνωρίζουμε ζωγράφους, γλύπτες κλπ και μαθαίνουμε τόσες όμορφες και ενδιαφέρουσες ιστορίες που μερικές φορές είναι και αστείες έτσι ώστε η γνώση να γίνεται διασκέδαση! Και ξέρετε πόσο μας αρέσει αυτό.





Ενδιαφέρουσα πλοκή, άφθονο χιούμορ, επαφή με τις τέχνες... Άπαιχτος συνδυασμός και ο Όλαφ Φαλάφελ το χειρίζεται με δεξιοτεχνία!
Αγαπήσαμε το πρώτο βιβλίο, λατρέψαμε και το δεύτερο!! Στην επόμενη βόλτα σας στο βιβλιοπωλείο να το κοιτάξετε οπωσδήποτε!

Προτείνεται για παιδιά από 9 ετών και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου