Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Τα σκιτσάκια της Πένι - Η καλύτερή μου φίλη, της Σάρα Σέπαρντ!


"Γιατί βρομοκοπάει η αποθήκη της τάξης;"
"Γιατί φέρεται η μαμά μου σαν να κρύβει ένα μυστικό;"
"Γιατί με παράτησε η καλύτερη φίλη μου για το πιο δημοφιλές - και το πιο αντιπαθητικό- κορίτσι του σχολείου;"

Πόσα πράγματα στριφογυρνούν στο μυαλουδάκι της Πένι; Και να ήταν μόνο αυτά...




Όλα όμως τα καταγράφει στο ημερολόγιό της που απευθύνεται στο Κόσμο... τον σκύλο της! 
Ενώ όλα τα παιδιά όταν γράφουν στο ημερολόγιο ξεκινούν με τη φράση "Αγαπημένο μου ημερολόγιο... ", η Πένι αποφάσισε να "μιλάει" στον Κόσμο, μια και είναι ο πιο καλός, ο πιο πιστός φίλος που είχε ποτέ και που πάντα την κάνει να νιώθει όμορφα.
Αυτό που την βασανίζει το τελευταίο διάστημα είναι η σχέση της με την καλύτερή της φίλη. Καθώς τελείωσε το καλοκαίρι και ανυπομονούσε να γυρίσει η κολλητή της απο τις διακοπές για να τη δει, παρατηρεί μια διαφορετκή στάση απέναντί της. Μάλιστα ανακαλύπτει πως η καλύτερή της φίλη έγινε κολλητή με το πιο σνομπ κορίτσι του σχολείου. Η Πένι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και χάνει την καλύτερή της φίλη. Τι λάθος έκανε; Mήπως το σκιτσάκι που είχε φτιάξει για να την καλωσορίσει είχει κάτι που την στενοχώρησε; Mήπως είπε κάτι που δεν έπρεπε ή δεν είπε κάτι που θα έπρεπε να είχε πει;

Μέσα από τo γράψιμο η Πένι βρίσκει μια διέξοδο για να εκφράσει όλα όσα την απασχολούν, με τρόπο άμεσο και ευθύ, χωρίς να σκέφτεται ότι θα την κρίνουν, χωρίς να χρειάζεται να στρογγυλεύει τις φράσεις της. Ανακαλύπτει λοιπόν η ίδια, την δύναμη που έχει μέσα της και καθώς βάζει τις σκέψεις της σε τάξη, μαθαίνει τον εαυτό της.

Διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά από 9χρ, με αρκετά αστεία σκιτσάκια, που έχει ως κεντρικό θέμα τις φιλίες και πώς αυτές διαμορφώνονται και αλλάζουν μέσα στο χρόνο, καθώς μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε.


Μπορείτε να δείτε περισσσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αλλα και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ψυχογιός.

Σας φιλώ γλυκά!

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου