Όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν το ρόλο της δασκάλας. Μάλιστα πολλά από αυτά υποδύονται τη δασκάλα στο σπίτι με μαθητές τις κούκλες τους. Τι γίνεται όμως όταν τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν το ρόλο αυτό μέσα στο σχολείο, σε κανονική τάξη;
Η δημιουργικότητα και η φαντασία βρίσκει πρόσφορο έδαφος και ελεύθερες χωρίς πρέπει και μη, αναλαμβάνουν δράση και τα πιο φανταστικά σενάρια ζωντανεύουν. Δράκοι εμφανίζονται από το πουθενά, το ουράνιο τόξο παγιδεύεται μέσα σε μία λιμνούλα βροχής, βασιλιάδες και χρυσόψαρα παρελαύνουν γύρω τους. Αλλά το πιο όμορφο από όλα είναι τα χαμόγελα που ζωγραφίζονται στα παιδικά προσωπάκια, αλλά και στο πρόσωπο της δασκάλας τους που τα κοιτάει περήφανη. Η παιχνιδιάρικη διάθεση και η χαρά δεν εξαφανίζονται όταν χτυπήσει το κουδούνι και έρθει η ώρα της αποχώρησης καθώς ξέρουν πως και η επόμενη μέρα θα είναι εξίσου όμορφη και χαρούμενη.
Ένα σχολείο, μια τάξη, μία δασκάλα όπως ακριβώς θα τα θέλαμε. Που θα δίνει το χώρο και την ελευθερία στα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα, να αφήσουν την φαντασία τους αχαλίνωτη, να πειραματιστούν και να ανθίσουν. Μια ελπιδοφόρα ιστορία από την αγαπημένη Γιώτα Κ Αλεξάνδρου που μοιάζει να αφήνει στην άκρη το ρόλο της συγγραφέως, και σαν να βρίσκεται στην τάξη καταγράφει τις φράσεις και τους διαλόγους των παιδιών, αδάμαστα και χωρίς να τα διαμορφώνει ή να τους αλλάζει ύφος και περιεχόμενο, ώστε να έχουν αυτά τον πρώτο λόγο. Έτσι πραγματικά νομίζει ο αναγνώστης ότι βρίσκεται σε μια τάξη, σε μία κυψέλη όπου ακούγονται από όλες τις μεριές το ζουζούνισμα των μικρών μαθητών, η όμορφη βαβούρα της τάξης και νιώθει το βρασμό της δημιουργικότητας και της ενέργειας.
Στο ίδιο ύφος και η εικονογράφος Χρύσα Σπυρίδωνος, μπαίνει αμέσως στο νόημα και το ύφος του κειμένου και οι εικόνες πολύχρωμες και ζωντανές μας μεταφέρουν όλα αυτά που διαβάζουμε και ακόμα περισσότερα.
Το βιβλίο περιέχει QRCode με το οποίο να μπορείτε να ακούσετε την αφήγηση της ιστορίας με τη φωνή της συγγραφέως.
Προτείνεται για παιδιά από 4χρ και μπορείτε αν δείτε περισσότερα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων της Ελληνοεκδοτικής.
Σας φιλώ γλυκά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου