Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε τα νέα βιβλία της σειρά "Τα ζωάκια των συναισθημάτων" για τη Ζήλια και τον Φόβο, του Γιώργου Μπουμπούση!






Ακόμα δύο βιβλίο της σειράς Τα ζωάκια των συναισθημάτων έφθασαν στα χέρια μας και είμαστε έτοιμοι να σας τα πούμε όλα!!! Αν σας άρεσαν τα προηγούμενα βιβλία ετοιμαστείτε να αγαπήσετε και αυτά. Αν δεν τα γνωρίζετε, εδώ είμαστε εμείς για να σας τα παρουσιάσουμε!


Στα πρώτα βιβλία της σειράς γνωρίσαμε την Αγάπη και τη Χαρά και στο 3ο και 4ο βιβλίο θα δούμε τη Ζήλια και το Φόβο.


Μια μασέλα για το Φόβο




Ο Φόβος είναι ένας κροκόδειλος που ζει στο ποτάμι. Είναι ένας πολύ αγαπητός κροκόδειλος, παρόλο που θα περίμενε κανείς να το φοβούνται τα άλλα ζώα. Κι όμως, η Χαρά η Λαγουδίνα και ο Θυμός ο αρκούδος είναι πολύ φίλοι του και τον αγαπούν... Όμως δεν αντέχουν το θόρυβο που κάνουν τα δόντια του που κροταλίζουν όταν ο Φόβος φοβάται τους κεραυνούς. Προσπάθησαν να τον βοηθήσουν με το να τον φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ώστε να νιώθει πιο ασφαλής, όταν όμως οι κεραυνοί χτυπούν δυνατά ο Φόβος τρέμει, και το κροτάλισμα των δοντιών του είναι τόσο δυνατό που δεν αφήνει κανένα να κοιμηθεί. Πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά του; Οι φίλοι του είναι πάντα πρόθυμοι να τον βοηθήσουν και πραγματικά η λύση που προτείνουν είναι εφευρετικότατη!









Ζήλια και τέλος τα τσιμπήματα





Η Ζήλια η βατραχίνα αποφασίζει να μην κάνει παρέα με κανένα ζωάκι. Κλείνεται στο σπίτι της και δεν μιλά σε κανένα. Δεν χρειάζεται να βλέπει πόσο καλύτερα από εκείνη τα κάνουν οι άλλοι και να σκάει από τη ζήλια της. Δεν πηγαίνει στα πάρτυ που την καλούν, ούτε πια ακολουθεί στα κυριακάτικα πικ νικ. Πλέον μένει μόνη της. Ώσπου μια μέρα τα ζωάκια φτάνουν στο σπίτι της κρατώντας ένα μεγάλο πανό που γράφει : "ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΖΗΛΙΑ".
Τι έκανε άραγε η ζήλια για να την ευχαριστούν τα ζωάκια; Μήπως τελικά υπάρχει κάτι που το κάνει καλύτερα από όλους;








Διασκεδαστικές και έξυπνες ιστορίες από τον Γιώργο Μπουμπούση, ο οποίος ως δάσκαλος που έχει σπουδάσει και ψυχολογία, έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο και έρχεται συνέχεια σε επαφή με τα παιδιά, γνωρίζει πολύ καλά πώς σκέφτονται και τι τα προβληματίζει και γι αυτό μπορεί να "αφηγηθεί" ιστορίες που αγγίζουν τους μικρούς βιβλιοφάγους.
 
Η σειρά Τα ζωάκια των συναισθημάτων, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών και κύριο στόχο τους έχουν μέσα από σύντομες και χαριτωμένες ιστορίες να φέρουν τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, ώστε να τα κατανοήσουν , να τα αναγνωρίζουν και να τα αποδέχονται. Έτσι καλλιεργείται η συναισθηματική νοημοσύνη των μικρών βιβλιοφάγων και μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους πιο εύκολα, ακόμα και αυτά που είναι δυσάρεστα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ελληνοκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου