Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η σφικτή αγκαλιά της Αγάπης, του Γιώργου Μπουμπούση!

 


Η Αγάπη, μια γλυκιά και τροφαντή ελεφαντίνα, λατρεύει τις αγκαλιές! Αγκαλιάζει το λαγουδάκι τη Χαρά, τον κροκόδειλο τον Φόβο, τη σκατζοχοιρίνα Ελπίδα, τον αρκούδο τον Θυμό και την καστορίνα τη Λύπη. Μέχρι που οι αγκαλιές της αρχίζουν να πνίγουν τους φίλους της με αποτέλεσμα εκείνοι να την αποφεύγουν. Τι πρέπει να κάνει η Αγάπη για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη τους; 

 



Η σειρά Τα ζωάκια των συναισθημάτων απευθύνεται σε παιδιά 3-5 χρόνων με κεντρικό στόχο την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. Στο πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί με τίτλο Η σφικτή αγκαλιά της Αγάπης, από τον Γιώργο Μπουμπούση τα μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα και μαθαίνουν πως μπορεί μερικές φορές η υπερβολική δόση της αγάπης να έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που πιστεύουμε. Ότι πρέπει να "αφήνουμε αέρα" και να μην πνίγουμε με τον τρόπο μας αυτούς που αγαπάμε. Ένα  μήνυμα νομίζω και για εμάς του γονείς που με την υπερβολική μας αγάπη πολλές φορές δεν αφήνουμε τα μικρά μας να δράσουν ελεύθερα, να κάνουν τα λάθη τους, να αναπτυχθούν δοκιμάζοντας.


"Ωραίες οι αγκαλιές, ελεφαντίνα μου.
Όμως οι πολύ σφικτές αγκαλιές ενοχλούν και πονάνε,
ακόμα κι αν προέρχονται από την Αγάπη."

Το παραμύθι αυτό, με την τρυφερή και όμορφη εικονογράφηση από την Μαρία Μανουρά, μας παροτρύνει να αγκαλιάζουμε όλα τα συναισθήματά μας είτε είναι αυτά ευχάριστα είτε δυσάρεστα, και να αποφεύγουμε τις υπερβολές. 

Όπως σας είπαμε, απευθύνεται σε παιδιά από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου