Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η Έλλα και το μεγάλο ξεκαθάρισμα, των Μεγκ ΜακΚίνλεϊ και Κάρεν Μπλερ!



Το δωμάτιο της Έλλα είναι ασφυκτικά γεμάτο με διάφορα πράγματα, άχρηστα και χρήσιμα, παλιά και νέα! Ο μπαμπάς της έχει μια καταπληκτική ιδέα και η Έλλα συμφωνεί αμέσως! Να κάνουν ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα. Αυτό όμως που θα συμβεί στο τέλος δεν το περιμένει κανείς!



Πόσα πράγματα μαζεύουμε στο χώρο μας με το πέρασμα του καιρού; Δεν ξέρω αν και εσείς έχετε την τάση να συνδέεστε με τα αντικείμενα συναισθηματικά, που αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόφαση να απομακρύνουμε από το χώρο όσα δεν χρειαζόμαστε, πάντως η μικρή ηρωίδα για τον έναν ή τον άλλο λόγο έχει γεμίσει το δωμάτιό της με αντικείμενα που πλέον δεν τα χρησιμοποιεί. Έτσι όταν ο μπαμπάς της της προτείνει να κάνουν ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα συμφωνεί χαρούμενη! Μαζεύουν, ξεκαθαρίζουν, στοιβάζουν, οργανώνουν, σωριάζουν και στο τέλος έχουν ένα τεράστιο βουνό από πράγματα που άλλοτε ήταν χρήσιμα. Τα τοποθετούν στην καρότσα του αυτοκινήτου και ξεκινούν χαρούμενοι για τη χωματερή της πόλης. Στο δρόμο όμως τους σταματά ο γείτονας και τους ζητάει αν μπορεί να πάρει από το σωρό με τα άχρηστα αντικείμενα αυτό το σκουριασμένο ποδηλατάκι. Παρακάτω η κα Εσποζίτο θέλει τις τρυπημένες κουβέρτες. Η ζήτηση συνεχίζεται και πριν καλά καλά προλάβουν να φτάσουν στη χωματερή η καρότσα έχει αδειάσει... σχεδόν. Γιατί το τελευταίο αντικείμενο που έχει μείνει και όλη αυτή η εμπειρία με το μοίρασμα έχει δώσει μια τέλεια ιδέα στην Έλλα και τον μπαμπά της για το πώς μπορούν να το αξιοποιήσουν.




Ένα φανταστικό βιβλίο για το πώς τα αντικείμενα που εμείς θεωρούμε άχρηστα μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι θησαυρός για τους άλλους. Αυτό που με ενθουσίασε ιδιαίτερα είναι ότι στις τελευταίες σελίδες της ιστορίας, μας δείχνει πώς αξιοποίησε το αντικείμενο που πήρε ο καθένας! Έτσι ο γείτονας με το σκουριασμένο ποδηλατάκι, το έκανε σταντ για να τοποθετήσει πάνω του γλάστρες, ενώ η τρυπημένη κουβερτούλα έγινε μαξιλαράκι για να κάθεται το σκυλάκι της κας Εσποζίτο. Η οπτικοποίηση του μηνύματος, δηλαδή το να δούν τα παιδιά πώς πραγματικά κατέληξαν τα αντικείμενα είναι ευφυέστατη προσθήκη!  Διασκεδαστικό κείμενο που αποπνέει μια αισιοδοξία και μια χαρά αλλά εξίσου χαρούμενη και ευφυέστατη είναι και η εικονογράφηση!

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου