Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ένα δώρο για σένα, της Έμιλι Γουίνσφιλντ Μάρτιν



Αυτό είναι ένα δώρο για σένα!
Και για σένα... Και για σένα!
Ένας βόλος, μια μαργαρίτα, ένα ηλιοβασίλεμα, μια αγκαλιά...
Χώρεσαν όλα στις σελίδες αυτού του βιβλίου για να σου θυμίσουν ότι κάποιος σ 'αγαπάει!
(από το οπισθόφυλλο)




Πώς δείχνουμε την αγάπη μας; Χρειάζεται να κάνουμε δώρα ακριβά και εντυπωσιακά για να την αποδείξουμε; Ε, λοιπόν, όπως πολύ σωστά μαντέψατε η απάντηση είναι πολύ απλή και ιδέες για δώρα που δείχνουν στον άλλο ότι τον αγαπάμε υπάρχουν πολλές γύρω μας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια της καρδιάς ανοιχτά και να συναισθανόμαστε τις κινήσεις και τα λόγια.

Ένας ηλιοβασίλεμα που βλέπουμε παρέα πιασμένοι χέρι χέρι, μια αγκαλιά χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, ένας γαλάζιος βόλος που μας θυμίζει ότι ζούμε μαζί πάνω στον ίδιο πλανήτη, το δώρο στης σιωπής, το δώρο της κατανόησης... Το δώρο της βοήθειας ακόμα και εκεί που δεν το χρειάζεσαι πραγματικά... το πρωινό που σε περιμένει στο τραπέζι... ένα χαμόγελο...
Τόσα και άλλα τόσα, μικρά που είναι μεγάλα, δώρα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά στους αγαπημένους μας για να τους δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε και πόσο σημαντικοί είναι για εμάς.





Χμ, κοιτάξτε τώρα τι γίνεται όταν πιάνω στα χέρια μου ένα καλό βιβλίο. Αρχίζω να μιλάω για όλα αυτά που με ενέπνευσε το κείμενο και αναφέρομαι ελάχιστα για το ίδιο το βιβλίο. Τότε καταλαβαίνω πως πραγματικά είναι μια ιστορία που αξίζει να σας προτείνω, και να την μοιραστώ μαζί σας.

Ένα βιβλίο τόσο τρυφερό, τόσο αισιόδοξο, που είναι τόσο για τα παιδιά σας όσο και για εσάς!!! Τα κείμενα μικρά, όμως πολύ περιεκτικά, γεμάτα με συναίσθημα, που συνοδευόμενα από τις πολύ όμορφες εικόνες της ίδιας της δημιουργού, Έμιλι Γουίνσφιλντ Μάρτιν, μας εμπνέει και μας κάνει να βλέπουμε με άλλο μάτι τις πιο μικρές και δεδομένες μέχρι πρόσφατα στιγμές!




Διαβάστε το με τα παιδιά σας και μιλήστε για αυτές τις απλές και καθημερινές κινήσεις αγάπης που κάνετε ο ένας στον άλλο. Θα εντυπωσιαστείτε πόσες πολλές είναι αλλά και πόσο σημαντικές!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες, επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου