Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το αγόρι που τραγουδούσε με δράκους, Άντι Σέπερντ!



 Ο Τόμας πλέον έχει γίνει έξπερτ στο μεγάλωμα τον δράκων και την προστασία του δέντρου τους. Είναι πια πολύ προσεκτικός με τους μικρούς νεογέννητους δράκους, έχει αναπτύξει νέες ικανότητες για να προλαβαίνει και να σβήνει εγκαίρως τις σπίθες αλλά και για να αποφεύγει τις στριφογυριστές βουτιές τους. Είναι όμως αρκετά έμπειρος για την νέα περιπέτεια που τον περιμένει;


Ο Τόμας συνεχίζει να μεγαλώνει δράκους, και το απολαμβάνει. Μπορεί μερικές φοράς να είναι μπελάς ένας μικρός δράκος, μέχρι να τον μάθει να μην βάζει φωτιές παντού και να μην αφήνει τα κακάκια του όπου να ναι, ή ακόμα και να πρέπει να του μάθει ότι χρειάζεται να κρύβεται από τον έξω κόσμο. Του λείπει πολύ ο πρώτος του δράκος, αλλά τώρα είναι πολύ απασχολημένος με τον Ζβιν τον καινούριο μικρούλη άτακτο δράκο που πρέπει να εκπαιδεύσει. Συνεχίζει να φροντίζει το δέντρο τους και εξακολουθεί να μελετά το ημερολόγιο που βρήκε στο διπλανό σπίτι. Oι σημειώσεις τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάποιος που γνωρίζει έχει συγγένεια με την συγγραφέα του ημερολόγιου!!! Και μπορεί αρχικά να μοιάζουν αυτά τα νέα υπέροχα, όλα όμως αλλάζουν όταν φαίνεται πως αυτός ο κάποιος θα θελήσει να διεκδικήσει τους δράκους και το δέντρο! Παράλληλα αυτό που τον απασχολεί πολύ είναι η μελαγχολική συμπεριφορά της αδερφή του Λόλι. Μπορεί και εκείνης να της λείπει ο μικρός της δράκος, αλλά φαίνεται πως συμβαίνει κάτι περισσότερο.

Όλα αυτά τον βασανίζουν και τα βράδια στριφογυρνά στο κρεβάτι του αγχωμένος, προσπαθώντας να τα βάλει σε μία τάξη. Πώς μπορεί να φυτέψει περισσότερα δέντρα; Λες να χάσει τους δράκους; Τι να συμβαίνει με την αδερφή του; Μήπως σιγά σιγά χάνει την επαφή και τη σχέση του με τους δράκους;

Παρόλο που είναι το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο, είναι εξίσου απολαυστικό με τα προηγούμενα και η συγγραφέας Άντι Σέπερντ, καταφέρνει να μας κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο. Το κείμενο είναι διασκεδαστικό με τρυφερές πινελιές από οικογενειακές στιγμές,  πασπαλισμένες με μπόλικη μαγεία και αγωνία, που συνοδεύονται με τα ασπρόμαυρα σκίτσα της εικονογράφου, δίνοντάς μας ένα ακόμα βιβλίο που λατρέψαμε. Εξίσου φανταστικό είναι το μήνυμα που μας επικοινωνεί η Άντι Σέπερντ του να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην τον αλλάζεις για να ταιριάξεις σε κουλούπια!
 

Αν αγαπήσατε τον Τόμας και τους δράκους του από τα προηγούμενα βιβλία, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε και αυτή την περιπέτεια! Αν δεν τον γνωρίζετε θα επιβάλλεται να επισκεφθείτε ένα γειτονικό σας βιβλιοπωλείο να το ξεφυλλίσετε! Είμαι σίγουρη πως οι μικροί σας βιβλιοφάγοι θα το λατρέψουν! Μέχρι να πάτε όμως ρίξτε μια ματιά στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο, όπου μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες.

Σας φιλώ γλυκά!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου