Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Το αγόρι που πετούσε με δράκους, της Άντι Σέπερντ!


 
O Tόμας δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς τον Λάμπη, τον δράκο του. Δεν είναι απλά ένα κατοικίδιο. Εχει γίνει αγαπημένος και ξεχωριστός φίλος. Όμως τώρα θα πρέπει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση, για το καλό όλων και προπάντων, για το καλό των δράκων...


Άλλη μια σειρά βιβλίων την οποία αγαπάμε πολύ και που μόλις το πιάσουμε στα χέρια μας αρχίζουν τα ... δράματα. Εννοώ φυσικά ότι το βράδυ παρακαλάω τον Γιώργο να αφήσουμε το βιβλίο και να κοιμηθούμε, ο οποίος με τη σειρά του με εκλιπαρεί για "Άλλο ένα κεφάλαιο"! Και να σας πω την αλήθεια, είναι από αυτά τα βιβλία, τα οποία απολαμβάνω και εγώ και έτσι δεν δυσκολεύομαι να ενδώσω! 

Αυτό λοιπόν, είναι το τρίτο βιβλίο της Άντι Σέπερντ, με κεντρικό ήρωα τον Τόμας και τον δράκο του. Πλέον και οι φίλοι του Τόμας, ο Τεντ, η Κατ και ο Κάι, έχουν από ένα δράκο δικό τους, ακόμα και η μικρή του αδερφή η Λόλη. Όλοι περνάνε υπέροχα μαζί τους και το καταδιασκεδάζουν παρ' όλες τις δυσκολίες που έχει το να μεγαλώνεις αυτά τα ξεχωριστά πλάσματα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Τόμας, είχε δώσει μια υπόσχεση στον παππού του: να αφήσουν τους δράκους να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Το θέμα με τις υποσχέσεις όπως θα διαπιστώσει ο Τόμας, είναι ότι ναι μεν τις δίνεις, αλλά πρέπει και να τις τηρείς. Στην περίπτωση μας, ο Τόμας δεν μπορεί να το διαχειριστεί και προσπαθεί να το αναβάλει προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Προσπαθεί να μείνει προσηλωμένος στο στόχο του και αφού καταφέρει να πείσει τους φίλους του οτι αυτό είναι το καλύτερο για τους δράκους, όλοι μαζί ξεκινάνε μια έρευνα για να δουν πώς μπορεί να γίνει και πού πρέπει να πάνε. Είναι μια ανακούφιση ο χρόνος που διαρκεί η έρευνα για τον Τόμας μια και κερδίζει περισσότερες στιγμές παρέα με τον φίλο του. Η μέρα όμως έφτασε που είναι όλα ξεκάθαρα και έχουν βγάλει άκρη. Τελευταία στιγμή, ο Τόμας, θα πάρει μια  λανθασμένη απόφαση η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στην παρέα.


Πολλές και πλούσιες δραστηριότητες 
μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας για το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους".


Διασκεδαστικό, με φανταστική γραφή, περιπέτεια, και ανατροπές,  η Άντι Σέπερντ συνεχίζει την συγκινητική ιστορία την οποία λατρέψαμε ήδη από το πρώτο βιβλίο. Ψάχνοντας είδα πως το Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει και το 4ο της σειράς με τίτλο "Το αγόρι που ονειρευόταν δράκους" και ανυπομονούμε!!!!

Προτείνεται για παιδιά από 8χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου