Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Σχολικά βοηθήματα για την Ε' Δημοτικού!




Αρχίζουν τα σχολεία και ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να ξυπνάμε πιο νωρίς ώστε να ξεκινάει η μέρα μας με χαμόγελα, καθαρίσαμε τις βιβλιοθήκες μας, τοποθετήσαμε σε καίριο σημείο το βιβλίο με ιδέες για νόστιμα σνακς, και εγώ ανατρέχω σε παλιά ποστς για να θυμηθώ πώς στο καλό τα κατάφερνα τόσα χρόνια! Τέλος αρχίζω και ψάχνω σχολικά βοηθήματα για τα μαθήματα των παιδιών. Ετσι σήμερα θα σας παρουσιάσω 2 βιβλία από τα φετινά βοηθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο για την Ε Δημοτικού.


Στα χέρια μου έχω το βιβλίο για την Ιστορία και το βιβλίο για τα Φυσικά, ιδανικά βοηθήματα για την τάξη που μπαίνει ο Γιώργος μου!



Η Ιστορία πρέπει να σας πω, είναι ένα μάθημα που δεν περιμένουμε να είναι δύσκολο. Άλλωστε ιστοριούλες είναι. Κι όμως ανάλογα με το τρόπο διδασκαλίας το μάθημα αυτό μπορεί από μέτριας δυσκολίας,  να γίνει αρκετά δύσκολο. Κι αυτό γιατί στην Ε Δημοτικού μιλάμε για Βυζαντινά χρόνια, με έννοιες και ονόματα δύσκολα και πολύπλοκα γεγονότα. Το συγκεκριμένο βοήθημα λοιπόν, βάζει το μάθημα σε μία τάξη και μια λογική σειρά, επισημαίνονται τα σημαντικά σημεία του μαθήματος, αλλά παρέχει και υποστηρικτικό υλικό για καλύτερη κατανόηση του κειμένου. Τέλος προσφέρει λύσεις για τις ερωτήσεις του βιβλίου, αλλά και συμπληρωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες για περαιτέρω εμπέδωση.


Σε παρόμοια φιλοσοφία είναι και το βοήθημα των Φυσικών. Εκτός από την αναλυση του κειμένου και των εννοιών που αναφέρονται, και των λύσεων των ασκήσεων του βιβλίου, παρέχονται επιπλέον πληροφορίες και πρόσθετες ασκήσεις για λύση και εμπέδωση της νέας γνώσης.


Βιβλία που ανοίγουν ένα ακόμα παράθυρο στη γνώση, που προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα μαθήματα αλλά και να αντιληφθούν στο μέγιστο το εκάστοτε θέμα. Και στο σημαντικότερο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας εμείς οι γονείς είναι, ότι όταν τα παιδιά καταλαβαίνουν καλά κάτι μπορούν με άλλη διάθεση να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτό. Όταν ένα μάθημα είναι ακαταλαβίστικο, όταν υπάρχουν κενά, οι μαθητές καταβάλλουν έξτρα ενέργεια και απαιτείται περισσότερη συγκέντρωση για να μπορέσει να το παρακολουθήσει, κάτι που οδηγεί σε γρήγορη κούραση, απογοήτευση και τέλος σε παραίτηση. Πολλά παιδιά δηλώνουν πως δεν αγαπούν ένα μάθημα και ο λόγος είναι ακριβώς το ότι δεν τους δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να το καταλάβουν σωστά.
Έχοντας εξασκήσει πολλές φορές το ρόλο του εκπαιδευτικού όλα τα παιδιά που μισούσαν τα μαθηματικά, καταλήγουν να τα λατρεύουν και κάποια από αυτά να αποφασίζουν να ακολουθήσουν μάλιστα αυτήν την κατεύθυνση!!!

Επενδύστε λοιπόν στο να βοηθήσετε τα παιδιά σας ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τα μαθήματα και όταν έρθει η ώρα να διαλέξουν, να το κάνουν με γνώμονα ποιο αγαπούν και όχι απορρίπτοντας αυτά στα οποία δεν τα πάνε καλά.

Τα βοηθήματα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι από αυτά που αγαπώ πολύ και χρησιμοποιώ και εγώ για τα παιδιά μου!!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!

Σας φιλώ γλυκά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου