Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τι θα φάω στο σχολείο mama; της Θέμις Καρδιόλακα

Γενικά είμαι από τις μαμάδες που προσέχω την διατροφή μας αρκετά, χωρίς όμως υπεροβολές.
Δίνω πολύ βάση στο φαγητό μας και προπαθώ να τρώμε ισορροπημένα (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο με ιδέες για να κάνετε την οργάνωση του φαγητού εύκολα και με ισορροπία).
Ψάχνω τις νέες τάσεις και τις νέες μελέτες τι προτείνουν, διασταυρώνω, μελετώ και προσαρμόζω στις ανάγκες μας και τα γούστα μας.

Όταν έπεσε στα χέρια μου αυτό το βιβλίο διανύαμε ακριβώς τη φάση που περιγράφει ο τίτλος .... θέλαμε διαφορετικές ιδέες και συνδιασμούς γεύσεων!

Ενθουσιάστηκα με τις προτάσεις και εννοείται πως βάλθηκα να τα φτιάχνω και εγώ για να τσεκάρω ότι αξίζουν πριν σας γράψω για αυτές.
Όλες οι συνταγές ειναι με απλά υγιεινά υλικά και οι περισσότερες αρκετά γρήγορες στην προετοιμασία τους!
Όταν έφτιαξα τα παρακάτω ρολάκια αγγουριού δεν το πίστευα ότι ειναι τόσο απλό, τόσο εντυπωσιακό και τόσο νόστιμο! Τα παιδιά ξετρελλάθηκαν!


Κάποιες ελάχιστες συνταγές είναι γνωστές, όπως οι κοτομπουκίτσες ή οι μπάρες δημητριακών, αλλά η ευχάριστη έκπληξη είναι οτι προτείνονται προσθήκες υλικών όπως πχ το καρότο στο πανάρισμα,  για να μπορέσετε να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιο των παιδιών σας με επιπλέον βιταμίνες και γεύσεις!

τρουφάκια καρότου
σαλάτα με φαρφάλε και σολωμόρολάκια με κολοκύθα
Το βιβλίο περιέχει πραγματικά εύκολες και γρήγορες συνταγές για:
- Σάντουιτς
- Σαλάτες
- Dips για λαχανικά
- Αλμυρές λιχουδιές
- Γλυκά
- ΜπάρεςΜπισκοτάκια κανέλας από το βιβλίο που τα φτιάξαμε ένα απόγευμα στο πι και φι!80 συνταγές για σνακ για το σχολείο... για την βόλτα... αλλά και για την μαμά να παίρνει στην δουλειά θα πρόσθετα εγώ!

Τέλειο βιβλίο για την κουζίνας σας!

Σας φιλώ γλυκά!

3 σχόλια: