Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο...Το ταξίδι της γραμμής, της Μαρίας Δασκαλάκη και του Μάνου Ταμιωλάκη!



Τι γίνεται όταν ένα σταθερό μικρό σημείο αποφασίζει να κινηθεί; Μέχρι πού θα φτάσει; Τι θα συναντήσει; Τι συναισθήματα θα νιώσει; Πόσο θα αλλάξει; Και το πιο βασικό από όλα: είναι έτοιμο για αυτή την αλλαγή;





Η μικρή μαύρη τελίτσα θέλει να πάει πιο πέρα. Τολμάει λοιπόν να κάνει το μεγάλο βήμα. Και στη συνέχεια κάνει άλλο ένα, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα... μέχρι που απομακρύνεται αρκετά και θαμπώνεται από τις νέες εικόνες που βλέπει. Και παίρνει διάφορα σχήματα, γίνεται κύκλος αλλά και γέφυρα, και σκάλα, αλλά και ουράνιο τόξο και αλλάζει συνέχεια, εξελίσσεται και γίνεται συνεχώς και κάτι άλλο. Πόσο θα την τρομάξει αυτή η αλλαγή; Ποιοι θα μείνουν δίπλα της;

Ένα αλληγορικό παραμύθι απ΄την Μαρία Δασκαλάκη και τον Μάνο Ταμιωλάκη, για την εξέλιξη στην οποία υπόκεινται όλοι, στις αλλαγές που μας συμβαίνουν και που άλλοτε μας τρομάζουν, άλλοτε μας χαροποιούν μα πάντοτε μας πάνε ένα βήμα πιο πέρα, σε κάτι καινούριο.


Η εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου φανταστική, λιτή αλλά τόσο παραστατική, μας οδηγεί εικαστικά σε αυτό το τόσο σημαντικό ταξίδι της αλλαγής.

Ένα υπέροχο παραμύθι που προτείνεται για παιδιά από 2χρ, αλλά πιστεύω πως είναι πιο κοντά σε παιδιά από 7χρ, ίσως και από 5χρ με την κατάλληλη προσέγγιση. Το κείμενο είναι απλό και μικρό, αλλά θεωρώ πως το μήνυμα και η ουσία του απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου