Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι φύλακες των χαμένων πόλεων, της Σάνον Μέσεντζερ!




Η 12χρονη Σόφι Φόστερ έχει ένα πολύ ξεχωριστό χάρισμα. Είναι τηλεπαθητική, δηλαδή μπορεί να ακούσει τις σκέψεις των γύρω της. Το χάρισμά της το κρατούσε κρυφό από όλους τους άλλους μέχρι που εμφανίστηκε στη ζωή της ο Φιτζ. Εκεί όλα άλλαξαν κι όχι γιατί η Σόφι ερωτεύθηκε και αποφάσισε να μοιραστεί το μυστικό της, αλλά επειδή ο Φιτζ ήρθε κοντά της ακριβώς γιατί ήξερε το χάρισμα που έχει. Το έχει και αυτός. Και ενώ όλα αυτά τα χρόνια ένιωθε πως δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο, ο Φίτζ της αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα μέρος όπου εκεί θα νιώσει πως είναι το σπίτι της. Άλλωστε δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει με την οικογένειά της γιατί διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.


Αν στο μικρό σας βιβλιοφάγο αρέσουν τα βιβλία στυλ Χάρι Πότερ, τότε θα τους αρέσει και αυτό. Παρόλο που το συγκεκριμένο βιβλίο χαράσσει τη δική του γραμμή και δεν θυμίζει σε τίποτα το μικρό αγαπημένο μάγο, όμως ανήκει στην ίδια κατηγορία βιβλίων όπου νέοι κόσμοι ξεπηδούν, ολοκληρωμένοι, με δικούς του κανόνες και των οποίων οι κάτοικοι είναι πολύ ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι. Ξωτικά, νάνοι, πλάσματα παράξενα, με φανταστικές ικανότητες, αλχημεία, τηλεπάθεια, ένας κόσμος διαφορετικός, στημένος με κάθε λεπτομέρειες, και τη συγγραφέα να σε ξεναγεί σε αυτόν κρατώντας τον ενδιαφέρον αμείωτο.  Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που θα το αγαπήσουν τα παιδιά. Η πλοκή είναι συναρπαστική, με αγωνία και δράση, με κάθε κεφάλαιο να έχει ουσία, και ένα τέλος φανταστικό. Οι σελίδες δεν σταματάνε να γυρνάνε, οι ώρες περνούν και οι βιβλιοφάγοι δεν σηκώνουν κεφάλι. Τέτοια βιβλία θέλουμε!

Η σειρά έχει βραβευτεί µε το California Young Reader Medal, και έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 3,7 εκατοµμύρια αντίτυπα παγκοσµίως!
Προτείνεται για παιδιά
από 11χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου