Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Διαβάσαμε το νέο βιβλίο από τη σειρά "Κουνέλι και Αλεπού", της Beth Ferry!




Το σπουργίτι έχει γενέθλια! Φυσικό και επόμενο ήταν λοιπόν οι φίλοι του, το Κουνέλι και η Αλεπού, να θέλουν να του οργανώσουν πάρτι. Ονειρεύονται να φτιάξουν την μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου! Φανταστική ιδέα σωστά; Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν τόσο μεγάλο φούρνο για να την ψήσουν! Το Κουνέλι όμως θα ανακαλύψει ένα συναρπαστικό τρόπο, αλλά θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλο τους το κουράγιο...




 

Από τα βιβλία που μόλις μπουν στο σπίτι μας κάνουμε πάρτι! Τα παιδιά μου, και τα δύο, λατρεύουν αυτή τη σειρά με τους δυο αταίριαστους φίλους. Aπό το πρώτο βιβλίο ενθουσιαστήκαμε και αυτός ο ενθουσιασμός διπλασιάστηκε το 2ο βιβλίο! Με το 3ο καταλαβαίνετε! Το εκπληκτικό είναι ότι σπάνια βρίσκεις βιβλίο που να σε κρατάει και στα επόμενα της ίδιας σειράς. Συχνά νιώθεις να επαναλαμβάνονται, και να κάνουν "κοιλιά". Σαν ο συγγραφέας να έχασε τον ενθουσιασμό του, ή σαν να πιέστηκε να τα γράψει μια και έχει κάνει καλό συμβόλαιο! χαχαχαχα
Αυτό όμως δεν φαίνεται εδώ (και δεν εννοώ για το συμβόλαιο γιατί δεν έχω ιδέα). Αλλά τα βιβλία της σειράς με το Κουνέλι και την Αλεπού, φαίνεται να έχουν τη φρεσκάδα και την σπιρτάδα που είχε και το πρώτο, και αυτό είναι εκπληκτικό!!!
Σε αυτό λοιπόν το βιβλίο υπάρχουν 5 ιστορίες ολοκαίνουριες που δεν θυμίζουν ούτε αναμασάνε τα παλιά. Oι ιστορίες εδώ δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες. Η Αλεπού αποφασίσει να γίνει ο σωτήρας όλων και καταλήγει να επιδιορθώσει ένα σπασμένο κουδούνι, ένα βουλωμένο νεροχύτη, μια πόρτα που τρίζει και ένα ιδιαίτερο πρόβλημα μιας μύγας! Ακόμα και στο πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, στο ψήσιμο δηλαδή της τεράστιας πίτσας, βρίσκει λύση!

Mια ιστορία σε μορφή γκράφικ νόβελ, ιδανικό για τα παιδιά από 6χρ και για εκείνα που τώρα ξεκινούν να διαβάζουν. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αλλά και δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου