Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Φίλοι με ουρά, των Henri Maunier και Benjamin Chaud!


"Τυφλοπόντικα ξύπνα! Σήκω πάνω, γρήγορα. Ξημερώνει μια υπέροχη μέρα. Έχω φέρει σύνεργα ζωγραφικής και για τους δυο μας. Πάμε να ζωγραφίσουμε την άνοιξη!" αναγγέλλει ο Ποντικός χαρούμενα!



Δύο φίλοι αταίριαστοι που συμπληρώνει ο ένας τον άλλο υπέροχα! Τόσο δεμένοι μεταξύ τους που περνούν κάθε μέρα μαζί και εκμεταλλεύονται κάθε εποχή ανάλογα. Πότε με εξορμήσεις για ψάρεμα, πότε εκδρομές στη φύση για ζωγραφική και ένα σωρό διασκεδαστικές περιπέτειες.

Σε αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται 3 ιστορίες, διαφορετικές μεταξύ τους αλλά γεμάτες αισιοδοξία, καλοσύνη και πολύ χιούμορ! Οι δύο φίλοι πάνε να ζωγραφίζουν την Ανατολή, αλλά ο τυφλοπόντικας δεν βλέπει τα χρώματα. Ο Ποντικός του λέει πως δεν έχει σημασία γιατί όλοι οι ζωγράφοι δημιουργούν με την καρδιά τους. Στο ψάρεμα οι γαλότσες μπερδεύονται για ψάρια, και ο έρωτας τελικά θα αποδειχθεί πως είναι τυφλός, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για την ευτυχία που θα γεμίσει τις ζωές του ζευγαριού!



Αυτό που λατρέψαμε σε αυτά τα βιβλία είναι η αισιόδοξη προσέγγιση των δυσκολιών και το πώς αντιμετωπίζει ο ένας φίλος τον άλλο προβάλλοντας πάντα θετικές συμπεριφορές. Κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό να το βλέπουν τα παιδιά μας και είναι υπέροχο όταν το συναντώ στα παιδιkά βιβλία.
Έτσι όταν ο Ποντικός βλέπει ότι ο τυφλοπόντικας έπιασε γαλότσες αλλά περηφανεύεται ότι είναι ένας κυπρίνος τουλάχιστον ενός κιλού, δεν τον προσβάλει ούτε τον χλευάζει για την αδυναμία του να διακρίνει καθαρά, αλλά τον συγχαίρει για την επιτυχία του και του προτείνει να μην φάνε τα ψάρια αλλά την περίφημη σούπα με σαλιγκάρια που φτιάχνει ο τυφλοπόντικας.

Οι εικόνες είναι υπέροχες, χαρούμενες και δροσερές, με πολλές ωραίες λεπτομέρειες που συμπληρώνουν την ιστορία γι αυτό μην αμελήσετε να δώσετε ιδιαίτερη βάση σε αυτές. Το χιούμορ απογειώνεται εικαστικά!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μικρή Σελήνη.

Σας φιλώ γλυκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου