Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Νίκησε τους φόβους σου, των Τζιλ Χάσον και Σάρα Τζένινγκς!




 
Όλοι έχουμε τις φοβίες μας. Άλλoι μεγαλύτερες άλλοι μικρότερες. Άλλες είναι πραγματικές, άλλες είναι φανταστικές αλλά πέρα από τον έλεγχό μας. Άλλες πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε και άλλες μπορούμε να τις αγνοήσουμε (αν και δεν το καταφέρνουμε). Και όταν είσαι μεγάλος ίσως είναι πιο εύκολο να βρεις τη λύση. Όχι πάντα, αλλά σίγουρα ένας ενήλικας όλο και κάτι μπορεί να σκεφτεί για να ξεπεράσει ή τουλάχιστον να ανακουφιστεί από το συναίσθημα του φόβου που νιώθει. Τα μικρά παιδιά όμως, δεν έχουν αυτα τα εργαλεία που έχουμε εμείς οι μεγάλοι συλλέξει με την εμπειρία χρόνων και σιγουρα δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματα τους τόσο πολύ. Εμείς οι γονείς από την άλλη, ενώ ίσως καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τα δικάς μας, όταν πρόκειται για των παιδιών μας συχνά νιώθουμε ανύμποροι να βοηθήσουμε. Κι εδώ έρχονται κάτι βιβλία σαν και αυτό που κρατώ στα χέρια μου, που ανακουφίζει μικρούς και μεγάλους!





Τα παιδιά μπορούν είναι μια φανταστική σειρά που δίνει στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες συμβουλές και ιδέες για να καταφέρνουν να διαχειρίζονται συναισθήματα και καταστάσεις που μπορεί να τους δυσκολεύουν.

Μετά τα βιβλία για την ντροπή, τη ζήλια και το πείραγμα άλλο ένα επίκαιρο και σημαντικό θέμα που ταλαιπωρεί τους θησαυρούς μας και αγχώνει εμάς τους μεγάλους, ο φόβος! Με εύστοχο 
και κατανοητό κείμενο, ο μικρός βιβλιοφάγος θα μάθει περισσότερα για αυτό που συναίσθημα και θα το καταλάβει, κάτι που είναι πολύ βασικό για να μπορέσει στη συνέχεια να το αντιμετωπίσει. Οι τίτλοι σε κάθε σελίδα λειτουργούν ως οδηγοί ώστε κάθε φορά που ο θησυρός μας βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση να μπορεί να ανατρέξει σε αυτούς και να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Δώστε χρόνο, να αφομιωθούν οι πληροφορίες, να τις κάνει δικές του, με εξάσκηση και πολλή αγάπη!





Aν και ο θησαυρός σας θα μπορούσε να το διαβάσει μόνος του, θα ήταν θεωρώ πιο βοηθητικό να το διαβάσετε μαζί. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης κάποια σημεία του κειμένου μπορεί να δώσουν αφορμή για να σας μιλήσει πιο άνετα για αυτό που το απασχολεί αλλά ίσως θα μπορέσετε και εσείς να μοιραστείτε μαζί του δικές σας εμπιερίες σχετικές. Δίνει δύναμη στα παιδιά να γνωρίζουν ότι αυτό που νιώθουν είναι κάτι που το έχουν νιώσει και άλλοι, ακόμα και μεγάλοι!

Με τόσες πλούσιες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου δεν χρειάζεται να σας προτείνουμε εμείς κάτι! Αυτό το βιβλίο είναι έμπνευση!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου