Την φτιάξαμε και εμείς και είναι φοβερή! Εύκολη και γρήγορη!
Παρακάτω σας έχω 2 συνταγές που εχουμε δοκιμάσει. Και τις 2 τις αποθηκεύετε τυλιγμένες σε μεμβράνη μέσα σε ένα μπωλ στο ψυγείο.
Όποια συνταγή και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά τρελαίνονται και παίζουν με τις ώρες.
1η ΣΥΝΤΑΓΗ
Αρχικά φτιάξαμε το απλό ζυμαράκι :
- αλευρι
- νερό
- αλάτι
Τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να σας ικανοποιεί η υφή.
Τα ΥΠΕΡ:
- πολύ γρήγορη
- βοηθάνε τα παιδια
τα ΚΑΤΑ
- δεν αποθηκεύεται για πολλές μερες.
- όσο περνάνε οι μέρες σκουραίνει (αν δεν εχετε βάλει χρώμα φαίνεται αυτό...σε αυτή την περίπτωση αν προσθέσετε αλεύρι θα επανέλθει το μπεζ χρώμα της ζύμης)
- την επόμενη μερα κολλάει. Όσο αλεύρι και αν πρόσθεσα, μπορέσαμε να παίξουμε για 5 λεπτά και μετά πάλι κολλούσε στα χέρια.
2η ΣΥΝΤΑΓΗ
Ετσι ξανακάναμε την συνταγή που μας είχε δώσει πριν κάτι χρόνια η φίλη μας Αγάπη Λιαπάκη (από το Play n Learn) και ειναι πολύ πιο καλή.
2 κούπες αλεύρι
1,5 κούπες καυτό νερό
2 κ.γλ κρεμμόριο (cream of tartar ή το γνωστό ξινό)
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ αλάτι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ρίχνετε σε ένα μπωλ το αλευρι, το αλάτι και το κρεμόριο.
Σε ένα άλλο μπωλ ριχνετε το νερό και το λάδι (και το χρώμα)
Γρήγορα, πριν κρυώσει το νερο ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς. Θέλει προσοχή γιατί όπως είπαμε ειναι καυτό το νερό.
Τα ΥΠΕΡ
- πολύ γρήγορη
- Αποθηκεύεται για πολλές μέρες
- δεν κολλάει τις επόμενες μερες
- νομιζω ότι έχει καλύτερη υφη
Τα ΚΑΤΑ
Δυστυχως σε αυτή τη συνταγή δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ τα μικρά παιδιά μια και χρησιμοποιούμε καυτό νερό.
πηγή φωτο: http://www.instructables.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου