Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Η οικογένεια Γκρίφιν ταξιδεύει με αερόστατο, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου!




Ο Ολιβερ Γκριφιν και η οικογένειά του ζουν σε ένα κατάφυτο βουνό. Δεν έχουν φύγει ποτέ από εκεί αλλά φέτος θα πάνε το πρώτο τους ταξίδι και μάλιστα με αερόστατο! Ποιο θα είναι άραγε το ξεχωριστό μέρος που έχουν διαλέξει;





Ξεκινάμε λοιπόν,
ένα ταξίδι διαφορετικό και συναρπαστικό με την οικογένεια του Όλιβερ! Επιβιβαζόμαστε πάνω στο αερόστατο και φύγαμε για μέρη μακρινά σε πολλά σημεία της Γης. Θα κάνουμε στάση στην Αλάσκα για να φάμε παστό ψάρι και να πιούμε τσάι, θα φτάσουμε μέχρι την Αυστραλία για να δοκιμάσουμε τα ψημένα ζαχαρωτά και θα δούμε από κοντά τα καγκουρό. Ενδιάμεσα μια στάση στη Νέα Υόρκη για ζεστά μπέιγκελ και στην Ινδία για να αγοράσουμε ένα όμορφο και πολύχρωμο χαλί. Και άλλα πολλά μέχρι να φτάσουμε στο ξεχωριστό μέρος για διακοπές που μόλις το δει ο Όλιβερ θα αναφωνήσει από τη χαρά του: "Επιτέλους φτάσαμε!"

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ιστορία και δεν μπορώ παρά να σημειώσω την ωριμότητα και τον ξεχωριστό τρόπο που μας τη διηγείται! Με το ιδιαίτερο χιουμοριστικό τρόπο έκφρασης που λατρεύουμε και την ευφάνταστη δημιουργικότητά της μας ταξιδεύει και μας παρουσιάζει διάφορα σημεία στη Γη.



Η εικονογράφηση από την Λίλα Καλογερή από την άλλη είναι καταπληκτική! Υπεροχα έντονα χρώματα, με λεπτομέρειες που αποδίδουν περισσότερα στοιχεία για την κάθε περιοχή και προσθέτουν στην κεντρική ιστορία περισσότερες πληροφορίες!




Δραστηριότητες:

1) Καθώς διηγείστε την ιστορία ξεκινήστε με το χάρτη μπροστά σας και μαντέψτε το επόμενο σημείο. 

2) Τι άλλα γνωρίζετε για τις περιοχές όπου σταματάει η οικογένεια του Όλιβερ; Τι άλλο θα τους λέγατε να δουν;
3)Διατηρώντας τις βασικές οδηγίες (δεξιά και μετά ανατολικά κλπ) ξεκινήστε κάθε φορά από διαφορετικό μέρος και δείτε σε ποια σημεία θα σταματήσετε!
Συλλέξτε πληροφορίες για αυτά τα μέρη!
4)Φτιάξτε ένα αερόστατο είτε για διακοσμητικό σε αυτό το λινκ, είτε αν θέλετε να μάθετε περισσότερο την επιστήμη του δείτε αυτό το λινκ!
5) Περίεργα αερόστατα!

Στην επόμενη εικόνα θα δείτε ένα πανέμορφο αερόστατο που μοιάζει με καθεδρικό ναό!

BallonKathedrale01 edit

πηγή


6) Στην Καπαδοκία μπορείς να κάνεις τουρ της πόλης πάνω σε ένα αερόστατο και μάλιστα υπάρχουν πτήσεις νωρίς το πρωί με την ανατολή του ήλιου!

Cappadociasunrise

πηγή

Ένα βιβλίο που το βρήκαμε φανταστικό και που ξεχωρίζει από όλες τις απόψεις! Από ό,τι βλέπουμε θα ακολουθήσουν και άλλα σαν σειρά και ανυπομονούμε!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο site της Ελληνοεκδοτικής!

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου