Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Σκανταλιές στο Πι και Φι, της Ελένης Μπετεινάκη!



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως κάθε φορά, τα ξωτικά ετοιμάζονται να ανέβουν στη Γη. Όλο το χρόνο κρυμμένα κάτω από το έδαφος, τώρα ξεκίνησαν να πριονίζουν το Δέντρο της Ζωής για να ανοίξει η πύλη που θα τους αφήσει να μείνουν για λίγες μέρες μαζί με τους ανθρώπους. Όμως για μια στιγμή... ποια είναι αυτά τα δύο χαριτωμένα ξωτικά που πριονίζουν φέτος; 





Μα ναι, είναι ο Πι και ο Φι, οι φίλοι του Τρακατρούκα που είχαμε συναντήσει στη δική του περιπέτεια. Μα γιατί όμως ξεκίνησαν να κόβουν το Δέντρο της Ζωής μόνοι τους και από τόσο νωρίς; Μήπως θέλουν να ανέβουν πρώτοι στη Γη; Μήπως θέλουν να πιάσουν το καλύτερο πόστο και να κάνουν τις πιο ενοχλητικές σανδαλιές; Φαίνεται πως φέτος είναι αποφασισμένοι και πολύ καλά οργανωμένοι και τίποτα δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο. Σκοπός τους είναι να τα κάνουν όλα μαντάρα στη χώρα των ανθρώπων, να αναστατώσουν τον κόσμο, να φέρουν τα πάνω κάτω. Και πράγματι, προλαβαίνουν να κρυφτούν πρώτοι στο άγαλμα του Λεοντοκαλικάντζαρου του Α'. Μόλις ακούστηκε για τρίτη φορά η τρομπέτα του Αρχιμουσικού η πύλη άνοιξε και τα δύο μικρά ξωτικά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Έτσι τρυπώνουν στο μπακάλικο του κυρ Ανέστη. Θα καταφέρουν να προλάβουν να κάνουν όλες τις σκανδαλιές που έχουν στο μυαλό τους; Θα πετύχουν να αναστατώσουν τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλο καλικάντζαρο φέτος;  Από ό,τι φαίνεται το πνεύμα είναι πρόθυμο αλλά το σώμα... 


Η νεραϊδένια Ελένη Μπετεινάκη, μας φέρνει τα Χριστούγεννα με ένα μαγικό και πολύ παραμυθένιο βιβλίο, όπως μόνο εκείνη ξέρει να γράφει. Τα δύο ξωτικά που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο παραμύθι του ξακουστού Τρακατρούκα, φαίνεται κέρδισαν την καρδιά της συγγραφέως, και εκείνη κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Έτσι της διηγήθηκαν τις σκανδαλιές τους και τις περιπέτειές τους αναλυτικά! Εκείνη τα άκουσε προσεκτικά, και τα κατέγραψε όλα με τον πιο μαγικό τρόπο!  





Η Ναταλία Καπατσούλια βάζει όλη της τη μαεστρία και μας παρουσιάζει μια εικονογράφηση που χαίρεσαι να την κοιτάς. Αυτό ιδιαίτερα που με εντυπωσίασε είναι οτι ακόμα και σε σημεία που ένα απλό χρώμα θα ήταν αρκετό, η εικονογράφος παρόλα αυτά, πρόσθεσε γραμμές, σκιές, αποχρώσεις, φροντίζει κάθε πινελιά θέλοντας να δώσει περισσότερη υφή, και περισσότερη ζωντάνια στις εικόνες. Άλλοτε αποδίδοντας το κείμενο, άλλοτε προσθέτοντας διασκεδαστικές λεπτομέρειες, χτίζει μαζί την συγγραφέα τον κόσμο των δύο σκανδαλιάρικων ξωτικών.  

Έτσι αν τις μέρες τις γιορτινές, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και των Φώτων, παρατηρήσετε περίεργες ανακατωσούρες, αλεύρι στο πάτωμα, ζάχαρη και σουσάμι στα πιο απίθανα μέρη, θα ξέρετε πως ο Πι και ο Φι σας διάλεξαν και είχατε την τιμητική σας! ;)

Από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά από 5χρ που κυκλοφορούν φέτος! Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!
χοχοχοχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου