Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Τούρτες και λωποδύτες, της Ουρλίκε Ράιλανς!




 
9ο βιβλίο από την αγαπημένη σειρά με ηρωίδα την Πένι Πέπερ και παρόλο που η Χριστιάννα μου είναι μεγάλη πλέον, η χαρά της ήταν απίστευτη όταν είδε άλλο ένα να προστίθεται στη συλλογή της.


Η Πένι Πέπερ, λοιπόν είναι μια πανέξυπνη ντετέκτιβ, και μαζί με τις φίλες της έχουν φτιάξει την ντετεκτιβοπαρέα. Όπως είναι προφανές, τους αρέσει να λύνουν γρίφους και να ρίχνουν φως σε οποιοδήποτε μυστήριο! Αυτή τη φορά χάνεται μια τούρτα! Αλλά δεν είναι οποιαδήποτε τούρτα. Την έχουν φτιάξει και διακοσμήσει, με τη βοήθεια του Γάλλου ζαχαροπλάστη, η Πένι, η Ίντα, η Μαρί και Φλώρα μόνες τους και την προόριζαν για δώρο στο γάμο της αγαπημένη τους δασκάλας, κυρία Βάινερλαϊν και του επιστάτη του σχολείου, τον κύριο Όρτελ.




Aπό το πρώτο βιβλίο της Πένι Πέπερ, η Χριστιάννα μου είχε ενθουσιαστεί και κάθε φορά που είχαμε στα χέρια μας την καινούρια περιπέτεια η χαρά της ήταν μεγάλη. Δείτε στο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Πένι Πέπερ το video με την αντίδραση της Χριστιάννας μου μόλις το είδε! Δεν έχασε ποτέ της τη λαχτάρα της να τα διαβάσει και ακόμα και τώρα πια που είναι 14χρ, μπορεί να μην τα απολαμβάνει όσο όταν ήταν μικρότερη, αλλά πάντα χαίρεται και τα αγκαλιάζει τρυφερά.

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά 9χρ και είναι εντελώς κατάλληλο για αυτή την ηλικία, καθώς αρκετές φορές βρίσκω πως οι ηλικίες που προτείνονται είναι πολύ πιο κάτω από αυτή που θα έπρεπε. Με πλούσια εικονογράφηση σαν κόμικ, με εναλλαγές στη γραμματοσειρά και στα μεγέθη των γραμμάτων, με εικόνες να παρεμβάλλονται ανάμεσα στα κείμενα, η ιστορία γίνεται πιο ζωντανή, ενδιαφέρουσα  και συναρπαστική.




Περιπέτεια, δράση, χιούμορ, και καλογραμμένη ιστορία, η Ουρλίκε Ράιλανς μας αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορεί να υπάρξει μια σειρά που δεν θα φθίνει από βιβλίο σε βιβλίο, και η οποία ενθουσιάζει τα μικρά βιβλιοσκουληκάκια και δεν τα αφήνει να σηκώσουν κεφάλι ακόμα και στο 9ο βιβλίο!

Αν δεν γνωρίζετε την Πένι Πέπερ, θα πρέπει άμεσα να την τσεκάρετε στο κοντινό σας βιβλιοπωλείο, ειδικά αν έχετε παιδάκι γύρω στα 9.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα, αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του, αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου