Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ο μπαμπάς Αρκούδος κάνει διακοπές, της Καριν Μαρί Αμιο!


 

Ο μπαμπάς Αρκούδος θέλει να δουλέψει, αλλά τα μικρά του αρκουδάκια τον αποζητούν. Κάποιο θέλει να παίξουν μαζί, άλλο να του διαβάσει παραμύθι, το τρίτο να ψάξουν για το χαμένο μπαλόνι... Ο μπαμπάς Αρκούδος αντιλαμβάνεται πως με τόση φασαρία δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί. Είναι η ώρα να αναλάβει δράση!





Ένα πολύ γλυκό παραμύθι για τις μικρές δυσκολίες της γονεϊκότητας, δοσμένες με  μπόλικο χιούμορ και φαντασία! Η Καρίν - Μαρί Αμιο, μέσα από την πένα της, μας παρουσιάζει με χαριτωμένο τρόπο τις δικές μας καθημερινές προκλήσεις και μέσα από την αντίδραση του μπαμπά Αρκούδου καταφέρνει να μας κάνει να προβάλλουμε στον εαυτό μας σε αυτόν, να τον νιώσουμε αλλά και να δούμε έναν πιο θετικό τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ζόρικων στιγμών.

Έτσι λοιπόν, ο μπαμπάς Αρκούδος της ιστορίας μας, αντί να φωνάξει ή να βάλει τιμωρίες, αποφασίζει να κάνει παιχνίδι την πρόκληση, να αφεθεί για λίγο σε ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τα παιδιά του και μέσα από αυτή τη διαδικασία σιγά σιγά και ομαλά να τα βοηθήσει να ηρεμήσουν αλλάζοντας την γκρίνια και τη κακοκεφιά σε διασκέδαση και χαρά, και να τους δείξει τον τρόπο ώστε να κυλήσουν τα πράγματα όμορφα και ήρεμα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική είναι η ποιότητα της ανταπόκρισης των γονέων στις προκλήσεις της γονεϊκότητας  και πόσο απαραίτητη είναι η θετική στάση. Είναι γεγονός πως σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται σε κατάσταση γκρίνιας και κακοκεφιάς, οι φωνές και η επίδειξη θέσης ισχύος το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να εντείνουν την αρνητική κατάσταση. Αντίθετα, αν επιλέξουμε τη θετική στάση, την αντιμετώπιση του "είμαστε μαζί σε αυτό", θα διατηρήσουμε την επικοινωνία με το παιδί μας, θα καταφέρουμε και εμείς μέσα από αυτή την ηρεμία να βρούμε πιο εύκολα λύσεις, και το βασικότερο από όλα δείχνουμε στο παιδί μας μια πιο θετική στάση ζωής!


Ένα βιβλίο τόσο για τα μικρά μας βιβλιοσκουληκάκια όσο και για εμάς!


Απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου