Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η Μάτζικ και η Λούλου από τη σειρά "Απρόσμενοι φίλοι", του Βασίλη Παπαθεοδώρου!


 

Από τις πιο αγαπημένες μας σειρές, από αυτά τα βιβλία που μόλις τα πιάσουμε στα χέρια μας πρέπει οπωσδήποτε να τα διαβάσουμε είναι η σειρά "Απρόσμενοι φίλοι", που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη με την υπογραφή του Βασίλη Παπαθεοδώρου! Τα βιβλία νο 9 και νο 10 κυκλοφόρησαν και όπως κάθε φορά τα λατρέψαμε!
 
Αυτή τη φορά συναντάμε την Μάτζικ, ένα όμορφο και ήρεμο πόνι, της όποιας μια καθημερινή και απλή βόλτα στην εξοχή, ήταν η αφορμή να λειτουργήσει ως "φάρμακο" και από εκεί και έπειτα αποτέλεσε βασικός παράγοντας στην θεραπεία ασθενών με Αλτσχάιμερ!  Γνωρίζουμε και την τροφαντή και ανήσυχη Λούλου, η οποία έσωσε από βέβαιο θάνατο την αφεντικίνα της
, με μοναδικό τρόπο!






Δυο καινούριες ιστορίες, υπέροχες και εξίσου ενδιαφέρουσες για δυο ξεχωριστους πρωταγωνιστές και με έμφαση στην μοναδικη αγάπη και σχέση που μπορει να αναπτυχθεί ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα. Έχουμε φτάσει αισίως στην 10η ιστορία και κάθε φορά συγκινούμαστε αλλά και μας εκπλήσσει η συμπεριφοράτων ζώων και το πόσο δένονται με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και πόσα πολλά μας προσφέρουν με την παρουσίας τους.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο για τα βιβλία της σειράς Απρόσμενοι φίλοι, εκτός του ότι πρόκειται για καλογραμμένα και ζωντανά κείμενα, ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι πληροφορίες που μας δίνονται στις τελευταίες σελίδες, τόσο για την αλήθεια πίσω από την ιστορία όσο και για περαιτέρω εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι γνωστό πως δεν πρόκειται για μυθοπλασία, αλλά oι ιστορίες βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και στα παιδιά πάντα αρέσει να βλέπουν τις φωτογραφίες των ηρώων οι οποίες έπονται της ιστορίας.





Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ήδη 8 τίτλοι με υπέροχες αληθινές ιστορίες και άλλων ζώων όπως το άλογο Αύρα, το περιστέρι Σερ Αμί, το γορίλα Κουίμπι, την αγελάδα Υβόννη, η Σκάρλετ η γάτα, ο Μπάμπου το σκυλάκι κλπ.  

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα βιβλία στο site των εκδόσεων Καστανιώτη.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου