Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Οι δράκοι του Δαρβίνου, της Λίντσεϊ Γκάλβιν!



Ο νεαρός Δαρβίνος βρίσκεται σε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος των Καλαπάγκος μελετώντας τα ερπετά, όταν διαφαίνεται μια καταιγίδα να πλησιάζει στον ορίζοντα. Μαζί με τον βοηθό του, τον Κόβιγκτον, πηδάνε στην λέμβο και κάνουν γρήγορα κουπί για να προφτάσουν να μπουν στο καράβι και προφυλαχθούν. Ένα μεγάλο κύμα όμως  ρίχνει τον Δαρβίνο και τον βοηθό του στη θάλασσα. Ο
διάσημος επιστήμονας όμως αγνοείται. Ο Κόβιγκτον όμως καταφέρνει να βγει στη στεριά κάποιου άγνωστου ηφαιστειογενούς νησιού και αυτό που θα ανακαλύψει μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο!



Μια ιστορία που ξεκινά δυνατά και σε παρασέρνει από την πρώτη σελίδα! Η πλοκή ξεκινά δυνατά, και χωρίς να το καταλάβεις σε έχεις παρασυρθεί μαζί με τον Κόβιγκτον στο ερημικό νησί. Η περιγραφές και ο τρόπος που χειρίζεται το λόγο η συγγραφέας Λίντσεϊ Γκάλβιν είναι κάτι περισσότερο από αριστοτεχνικός, με πλούσιες λογοτεχνικές εικόνες και ζωντανές φράσεις που τις ζεις.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ακολουθούμε τον Κόβιγκτον στο έρημο νησί, και μαθαίνουμε για το πώς προσπαθεί να επιζήσει έχοντας μόνο μαζί του το βιολί του και για παρέα το Φαρδίνι, έναν κανονικό δράκο με φωτιές και όλα τα χαρακτηριστικά, με το οποίο έγιναν φιλαράκια. Ο Κόβιγκτον θα πρέπει να αυτοσχεδιάσει, να βρει τρόπο να φάει και να πιει νερό, καθώς στο νησί δεν υπάρχει πόσιμο νερό και το βασικότερο να επικοινωνήσει και βρεί τρόπο να καλέσει βοήθεια! Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αλλάζει το σκηνικό και η ανατροπή είναι συναρπαστική, η οποία σίγουρα να ενθουσιάσει του μικρούς βιβλιοφάγους!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο πολλά βιβλία να γράφονται με κεντρικό θέμα τους δράκους. Τα μυθικά αυτά πλάσματα πάντα εξάπτουν τη φαντασία μικρών και  μεγάλων, ακριβώς εξαιτίας της δυνατότητας να πετούν και να βγάζουν φωτιές, και οι ιστορίες που τους περιέχουν συνήθως αγαπιούνται πολύ! Η διαφορά με το βιβλίο της Λίντσεϊ Γκάλβιν είναι ότι η ίδια έχει κάνει εκτενής έρευνα για τους δράκους, την ιστορία τους, τους μύθους καθώς και για τη βιολογία τους (βασισμένη στους αληθινούς δράκους) αλλά και έχει μελετήσει αναλυτικά τα ιστορικά στοιχεία για το ταξίδι του Δαρβίνου.   

Μια ιστορία με την οποία ο μικρός αναγνώστης όχι μόνο θα περάσει όμορφα και θα ταξιδέψει σε μέρη μακρινά, αλλά θα αναλογιστεί την σχέση μεταξύ των ειδών, και πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται ο άνθρωποι όταν ανακαλύπτουν νέα ανεξερεύνητα μέρη και καινούρια είδη ζώων καθώς και τους ηθικούς κανόνες που θα πρέπει να διέπουν οι σχέσεις τους. Τα μικρά κεφάλαια, είναι σαν βιβλιομπουκίτσες, που κάνουν πιο ανάλαφρο το βιβλίο στην ανάγνωση και σε κάνουν να θες να διαβάσεις κι άλλο. Προετοιμαστείτε να ακούσετε "Άλλο ένα, μαμά" πολλές φορές!!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου