Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Διαβάσαμε τα νέα βιβλία από τη σειρά "Απρόσμενοι φίλοι", του Βασίλη Παπαθεοδώρου!







Δύο ακόμα βιβλία ήρθαν να προστεθούν στην φανταστική σειρά "Απρόσμενοι φίλοι" του Βασίλη Παπαθεοδώρου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Και είναι εξίσου συναρπαστικά όπως τα προηγούμενα.

Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε μία σκυλίτσα, τη Μπάμπου που δεν τις άρεσαν οι βόλτες, εκτός από τη μία και μοναδική φορά που επέμενε να βγουν έξω και αποδείχτηκε σωτήρια για την αφεντικίνα της!






Η δεύτερη ιστορία αφορά σε μία γατούλα, τη Σκάρλετ, η οποία αποδείχθηκε τόσο τρυφερή και γενναία μανούλα, που έμεινε η ιστορία της αξέχαστη στη γειτονιά του Μπρούκλιν!

Και τα δύο βιβλία είναι καλογραμμένα, και αποδίδουν υπέροχα την ιστορία των δύο αυτών ζώων, και είναι βέβαιο πως θα τα αγαπήσετε.
Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ή πρωτοσχολικής ηλικίας, και τα βρίσκω ιδανικά για το Δευτεράκι μου για να τα διαβάζει μόνος του καθώς η γραμματοσειρά είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτή που συναντάμε σε βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά 7+.








Πρέπει εδώ να σας πω 2 πολύ σημαντικές πληροφορίες οι οποίες κάνουν αυτή τη σειρά μοναδική. Οι ιστορίες τους είναι αληθινές, δεν είναι δηλαδή αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα, και αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει το αφιέρωμα με φωτογραφίες από τους πραγματικούς ήρωες, που βρίσκουμε στο τέλος της ιστορίας, μαζί με περισσότερες πληροφορίες για τα αληθινά γεγονότα. Ειδικά αυτό το σημείο κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς έβλεπαν εικόνες από τους πρωταγωνιστές!
Επιπλέον στις τελευταίες σελίδες θα βρούμε βασικές γνώσεις με αφορμή τους ήρωες και τα γεγονότα του βιβλίου. Για παράδειγμα, η Μπάμπου σώζει την αφεντικίνα της από το τσουνάμι που συνέβη στην Ιαπωνία το 2011. Με αφορμή αυτό, στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πληροφορίες για το τι είναι τσουνάμι και τι το προκαλεί, πώς συμβαίνει κλπ.

Μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι η σειρά αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, και τη βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από όλες τις απόψεις. Καταπληκτικά βιβλία και για την καλλιέργεια της φιλοζωίας!


Δραστηριότητες: Φτιάχνουμε το δικό μας τσουνάμι!







Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ήδη 6 τίτλοι με υπέροχες αληθινές ιστορίες και άλλων ζώων όπως το άλογο Αύρα, το περιστέρι Σερ Αμί, το γορίλα Κουίμπι, την αγελάδα Υβόννη κλπ.
Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τα βιβλία επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Καστανιώτη εδώ και εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου