Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!






Μπορεί να είναι εικόνα έπιπλα










Αγαπημένοι βιβλιοφάγοι bookmorning! Άλλο ένα εβδομαδιαίο άρθρο με όλα τα νέα των προηγούμενων ημερών για τα οποία μιλήσαμε στην ομάδα μας στο facebook είναι εδώ.
Οπότε καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε!




 

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Τα infographics σκοπό έχουν μέσα από εικόνες και γραφικά να μας δώσουν πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται πολύ ως μεσο ενημέρωσης γιατί ο αναγνώστης εστιάζει στα σημεία που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και οι εικόνες είναι αρκετά περιγραφικες ώστε να αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά τι σου λέει.

Στο infograph που σας δείχνουμε προτείνονται 10 δημιουργικές ιδέες για να οργανώνουμε και να αποθηκεύουμε τα βιβλία μας! 🙂


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 

Ένα "εκτός πραγματικότητας" βιβλιοπωλείο ξεκίνησε τη λειτουργία του πρόσφατα στο Beijing που ανεβάζει τον πήχη σε ύψη απλησίαστα!

Αν και προσωπικά προτιμώ τα μικρά και ζεστά βιβλιοπωλεία, ας θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική σε αυτό το οικοδόμημα!
Με μέγεθος 12.000τ.μ. το βιβλιοπωλείο Zhongshuge σίγουρα είναι κάτι το ξεχωριστό και θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό!
Χωρισμένο σε 5 τμήματα (έναν εννοιολογικό χώρο, ένα πολιτιστικό και δημιουργικό, ένα χώρο μελέτης, ένα τμήμα αφιερωμένο στην παιδική λογοτεχνία και φυσικά το καφέ) όλα εμπνευσμένα και σχεδιασμένα με βάση την κινέζικη παράδοση.
Δείτε το παιδικό τμήμα να ξετρελαθείτε!
Δείτε περισσότερα εδω.




Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Έχετε δίκιο, ότι αυτό εδώ το σημείο δεν αφορά στα βιβλία. Αλλά μας ξέρετε τώρα. Λατρεύουμε την επιστήμη, και δεν χάνω ευκαιρία να δείχνω στα παιδιά μου εικόνες παράξενες που με εμπνέουν ή με κάνουν να βλέπω αλλιώς. Και αυτό εδώ που βλέπετε, που εμένα μου μοιάζει σαν κήπος ανθισμένος, είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό και σπάνιο!

Μια απεικόνιση των κυττάρων που βρίσκονται στο σώμα μας που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Μοιάζει με ένα κήπο που έχει πολύχρωμα λουλούδια, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από μιτοχόνδρια, σωματίδια Gilgi, πρωτείνες κλπ, και όλα βρίσκονται μέσα μας!
Αυτό το πολύπλοκο σύστημα που βλέπεται είναι απλά ένα κύτταρο!!!
Στο λινκ σας έχω το project που έχει γίνει από την Digizyme όποτε πατώντας σε κάθε μια φώτο θα μεταφερθείτε σε μια διαδραστική εικόνα!
Απολαύστε το μαζί με τα παιδιά σας!!!
https://www.digizyme.com/cst_landscapes.html



ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Το νέο βιβλίο του Kobi Yamada (Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα, Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα, Ίσως) είναι εδώ!!!!!

Αυτή είναι µια ιστορία για κάποιον που είχε αµφιβολίες και ανησυχούσε ότι τίποτα δεν ήταν αρκετά καλό τη στιγµή που ξεκινούσε να το κάνει. Είναι µια ιστορία για όλους όσοι βίωσαν τον πόνο της προσπάθειας, που δεν ευοδώθηκε όπως την είχαν οραµατιστεί.
Είναι µια ιστορία για τον καθένα από µας. Γιατί, σε κάποιο σηµείο στη διαδροµή της ζωής µας, όλοι θα αποτύχουµε. Η αποτυχία µπορεί να φέρει µεγάλη απογοήτευση, µπορεί ακόµα και να µας ραγίσει την καρδιά, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Γιατί η αποτυχία έχει πολλά να προσφέρει.
Είναι ένα απαραίτητο βήµα στη γνώση, στην ανάπτυξη, στη βελτίωση. Μπορεί να µας δείξει πόσο πολύ θέλουµε κάτι και πόσο αποφασισµένοι είµαστε να δουλέψουµε σκληρά γι’ αυτό. Μας προκαλεί να είµαστε γενναίοι, να δίνουµε την ψυχή µας και να προσπαθούµε ξανά και ξανά. Και, ναι, θα υπάρξουν φορές που θα αµφισβητήσουµε τον ίδιο µας τον εαυτό. Ίσως να θελήσουµε να τα παρατήσουµε. Αλλά εάν έχουµε πίστη και επιµονή, µπορούµε να κάνουµε θαυµαστά πράγµατα.

http://www.livanis.gr/Prospathhse_p-3200741.aspx




Μπορεί να είναι καρτούν παιδί και κείμενο

Ο Οδυσσέας φτιάχνει μια φώκια στην άμμο τόσο όμορφη σαν αληθινή!
Στη φαντασία του, η φώκια ζωντανεύει και οι δυο τους γίνονται φίλοι.
Και τότε κάτι πραγματικά μαγικό συμβαίνει!
********
Μια ιστορία για τη δύναμη της φαντασίας, τη συγκίνηση της περιπέτειας και την ικανότητά μας ν’ ανακαλύπτουμε και να δημιουργούμε το θαύμα γύρω μας.





Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο που λέει "ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ Στις 7 κορυφές ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ- KIAPA ΦΕΝΤΕΛΕ ΕΚΑΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ"

Στις 7 κορυφές των Χριστίνα Φλαμπούρη και Μαρία Ρουσάκη
Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη, αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι' αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή, και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της. Η ιστορία είναι βασισμένη στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και τη μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project».



 Μπορεί να είναι καρτούν ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Αναμένεται 22/04 αλλά δεν κρατήθηκα να σας το δείξω. Από τις
Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio
"Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο «ημερολόγιο» για τη μητρότητα από τη βραβευμένη αγγλίδα εικονογράφο Polly Dunbar: με χιούμορ, ειλικρίνεια και τρυφερότητα αποτυπώνει τη χαρά αλλά και την κούραση και την αγωνία που νιώθει κάθε μητέρα καθώς το παιδί της μεγαλώνει.
«Γράφω και εικονογραφώ παιδικά βιβλία από τότε που αποφοίτησα από τη σχολή καλών τεχνών, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ζωγραφίσω κάτι για μεγάλους, μέχρι που έκανα τα παιδιά μου. Δεν ήθελα όλες εκείνες οι ξεκαρδιστικές και όμορφες στιγμές της παιδικής τους ηλικίας να χαθούν σαν να τις πήρε ο άνεμος. Ένιωσα ότι ο μόνος τρόπος να τις απαθανατίζω ήταν μέσα από βιαστικά σκιτσάκια, κάτι σαν ημερολόγιο με εικόνες, αν θέλετε. Αυτά τα σκιτσάκια γίνονταν ως επί το πλείστον υπερβολικά νωρίς το πρωί, μ’ έναν καφέ στο χέρι, με το μπλοκ μου στα πόδια μου, με τα αγόρια να σκαρφαλώνουν πάνω μου και να «δανείζονται» τα μολύβια μου.
Ελπίζω ότι, εκτός από την ολοκληρωτική εξάντληση και το απόλυτο πανδαιμόνιο που χαρακτηρίζουν τη μητρότητα, κατάφερα να απεικονίσω ένα μέρος της μαγείας όλης αυτής της περιόδου».


Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο


Ξέρετε πως έχω μια αδυναμία στην
Angeliki Darlasi
. Δεν είναι μόνο οι καταπληκτικές ιστορίες που πλέκει, είναι περισσότερο το πώς τα αφηγείται. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί και τις συνδυάζει με μοναδικό τρόπο ώστε κάθε ιστορία να σε κάνει να ταξιδέψεις και ολοκληρώνοντάς τη να νιώσεις πιο πλούσιος λογοτεχνικά.
Και αυτό το βιβλίο το περιμένω πώς και πώς.
Για το εξώφυλλο.... δεν έχω λόγια!
Θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις
Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio



Μπορεί να είναι απεικόνιση ‎λουλούδι και ‎κείμενο που λέει "‎0 Προφήτης Χαλίλ Γκιμπράν απόδοση Δημήτρης Αθηνάκης εικονογράφηση Anna Pirolli حاك σιόπτρα‎"‎‎








 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tο γνωστό φιλοσοφικό κείμενο-ποιημα του Χαλιλ Γκιμπράν που μιλάει για την αγάπη και την προσφορά, τη χαρά και τη λύπη.
Ο εκδοτικός το προτείνει για παιδιά από 10 χρ, 🙂
Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ...


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ




photo credits: Nαταλία Πλατύρραχου
 facebook page

ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ, Charlotte McConaghy,
Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio


Η Φράνυ Στόουν ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι τον νότιο Πόλο ακολουθώντας τα τελευταία πουλιά που έμειναν στη Γη, στο τελευταίο τους μεταναστευτικό ταξίδι. Βρισκόμαστε πολλά χρόνια στο μέλλον, όπου πλέον η απληστία των ανθρώπων και η κακή διαχείριση, οδήγησε στην εξαφάνιση όλων των ζώων.
«Κάποτε ο κόσμος μας ήταν διαφορετικό μέρος. Κάποτε υπήρχαν στις θάλασσες πλάσματα τόσο θαυμαστά ώστε έμοιαζαν να βγαίνουν κατευθείαν από τον κόσμο της φαντασίας.Υπήρχαν πλάσματα που διέσχιζαν με άλματα τις πεδιάδες, ή γλιστρούσαν ανάμεσα στο ψηλό χορτάρι, πλάσματα που πηδούσαν από τα κλαδιά των δέντρων… Κάποτε υπήρχαν εξαίσια πλάσματα που περιπλανιόνταν στα ουράνια και τώρα … Σφαγιάζονται αδιακρίτως, με βίαιο τρόπο, από την αδιαφορία μας…. »
Αντίθετα με άλλα δυστοπικά μυθιστορήματα, αυτό εδώ δεν χαρακτηρίζεται από πανικό και άγχος για το τέλος του κόσμου. Έχει μια ήρεμη ροή, μια μελαγχολία, φαίνεται πως οι ήρωες πλέον έχουν αποδεχτεί την κατάσταση. Η Φράνυ, ο κεντρικός ήρωας, ξεκινά αυτό το ταξίδι για πολλούς λόγους οι οποίοι ξετυλίγονται σιγά σιγά. Δεν είναι μόνο τα πουλιά που θέλει να ακολουθήσει, αλλά πολλά περισσότερα και τελικά θα βρει ακόμα πιο πολλά από όσα νόμιζε. Μοιάζει η ίδια σαν άγριο ζώο, η όλη συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται από αρχέγονα ένστικτα και φαίνεται πως η συγγραφέας ήθελε να ξυπνήσει και την δική μας άγρια φύση. Να μας κάνει να νιώσουμε πιο κοντά στα ζώα που οδηγούμε στον αφανισμό, ώστε να αντιληφθούμε πόσο μέσα στον κύκλο της ζωής είμαστε, αναπόσπαστο κομμάτι.
Το τέλος, αν και δεν είναι έκπληξη, παρόλα αυτά αποτελεί μια ανάσα, σου αφήνει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η ζωή θα βρει τον τρόπο.
Διάβασα πως θα το δούμε και στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές όπως ακούγεται την Claire Foy και τον Benedict Cumberbatch.




ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ

Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάσαμε τα παρακάτω παιδικά βιβλία. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεταφερθείτε στα αντίστοιχα άρθρα.





https://minoas.gr/HR/22437_HR.jpg



Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την ομάδα μας στο facebook για να δείτε τον βιβλιοδιαγωνισμό με ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου