Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Διαβάσαμε τα βιβλία... Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών και Ταξίδι στην εποχή των δεινόσαυρων!


 


Πιθανότατα θα θυμάστε τα βιβλία Ταξίδι στο διάστημα και Ταξίδι στην ιστορία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που σας είχαμε παρουσιάσει πριν κάμποσο καιρό. Στην ίδια σειρά ήρθαν να προστεθούν τα θεματικά βιβλία για τους ωκεανούς και τους δεινόσαυρους και είναι εξίσου καταπληκτικά!



Με σκληρές σελίδες για τα μικρά χεράκια, είναι ιδανικά βιβλία για τους τζούνιορ αναγνώστες! Γυρνώντας τις σελίδες μοιάζει σαν να σκάβουμε στην άμμο και να βρίσκουμε απολιθώματα και δεινόσαυρους άλλων εποχών, ή σαν να κάνουμε μια βουτιά και να κολυμπάμε όλο και πιο βαθιά όπου συναντάμε πλάσματα μοναδικά!



Πώς διώχνει τους εχθρούς του το φουσκόψαρο;
Ποια ζώα απολαμβάνουν τα παγωμένα νερά;
Πώς πήρε το όνομά του το καλαμάρι - βαμπίρ;



Και σε αυτά τα ταξίδια ανακάλυψης δεν είμαστε μόνοι μας. Παρέα έχουμε τον Όλι, την Άλι και τον σκυλάκι τους τον Γούφερ και μαζί τους θα πάμε από την παλιρροιακή ζώνη στην ακτή ως τη βαθιά, σκοτεινή ζώνη του μεσονυκτίου, αλλά και από τους πρώτους δεινόσαυρους της Τριαδικής περιόδου μέχρι το τέλος τους κατά την ύστερη Κρητιδική.



Πώς έκαναν οικογένεια οι δεινόσαυροι;

Πότε βασίλεψε ο επιβλητικός Τ-Ρεξ;

Πώς γνωρίζουμε τόσα για την εμφάνιση και τον τρόπο ζωής τους;

 
Βουτάμε στον ωκεανό, ταξιδεύουμε στην εποχή των δεινοσαύρων και μαθαίνουμε τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας τα βιβλία αυτά.

Κάθε σελίδα είναι και μια θεματική ενότητα η οποία ορίζεται από τον χρόνο για τους δεινόσαυρους και από το βάθος για τους ωκεανούς. Έτσι γυρνώντας τις σελίδες στην μία περίπτωση πηγαίνουμε πιο πίσω στο χρόνο, ενώ στο άλλο βιβλίο βουτάμε πιο βαθιά. Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας θα βρούμε μια λίστα με τα ζώα που ανήκουν σε αυτή την ενότητα, τα οποία φυσικά βρίσκονται και ενταγμένα μέσα στην εικόνα, στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δραστηριότητα:
- Στο βιβλίο με τους δεινόσαυρους κοιτάμε τα προϊστορικά αυτά ζώα και μαντεύουμε με ποια σημερινά μοιάζουν.

- Σε κάθε θεματική ενότητα, του Γιώργου πάντα του αρέσει να ψάχνει μέσα στην εικόνα τα ζωάκια που βρίσκονται στη λίστα στο κάτω μέρος της σελίδας.

Η εικονογράφηση είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτών των βιβλίων. Με υπέροχα χρώματα, τα ζώα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό τους δίνοντας έτσι την αίσθηση πως δεν πρόκειται για μια απλή εικονογράφηση αλλά για μια προσεγμένη απόδοση προσαρμοσμένη σε μικρές ηλικίες.
Γεμάτες εικόνες που θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον και θα σας απασχολήσουν αρκετή ώρα η κάθε μία καθώς περιλαμβάνουν έξτρα πληροφορίες. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μπορείτε είτε να σταθείτε μόνο στο κυρίως κείμενο και να περιπλανηθείτε στις εικόνες, είτε, αν πρόκειται για μεγαλύτερες ηλικίες, να διαβάζετε και τις επιμέρους πληροφορίες.

Ιδέα: για αρχή δώστε βάρος στα σημεία των εικόνων που το ίδιο το παιδί σας δείχνει.


Από τα πιο αγαπημένα μας βιβλία που έχουν περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μας!
Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες τους αλλά και να δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτά στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου